Gepubliceerd op 11 oktober 2017

Inclusief Ondernemers Netwerk verpulvert met 102 matches de afstand tot de arbeidsmarkt in regio Nijmegen!

Maandag 11 september vond in het Lindenberg theater de unieke mix&match-show ‘So you think you can match?’ plaats, georganiseerd door het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) in samenwerking met het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV.

ION is, naast een sociale businessclub, er op gericht om werkgevers en werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt (zoals een indicatie banenafspraak) met elkaar in contact te brengen. Uiteindelijk doel is meer werk voor deze groep mensen. Iedereen heeft een talent, ongekend talent, aldus ION-bestuursvoorzitter Johan Spierings.

De middag begon met een spetterende show waarbij er inspirerende voorbeelden van perfecte matches werden gegeven. Daaruit bleek dat een goede match soms hard werken is waarbij vertrouwen, respect, openheid en een open mind belangrijk zijn.

Na deze inspirerende lessen gingen ruim 70 ondernemers samen met werkzoekenden de strijd aan in 5 verschillende teams om zoveel mogelijk matches te maken. Een match kan een kop koffie zijn tussen een ondernemer en werkzoekende, een kennismaking, een stage of een baan. Na deze battles mochten de teams in de finale pitchen waarom zij de ION-bokaal 2017 zouden moeten winnen. Team rood die 28 matches maakte, mocht na een indrukwekkende pitch de beker mee naar huis nemen.

Het totale resultaat van 102 concrete matches tussen werkgevers en kandidaten is een ongelooflijk en dankbaar resultaat. Hierdoor wordt duidelijk dat steeds meer ondernemers sociaal verantwoord ondernemen hoog op de agenda hebben staan en hart voor de groep kwetsbare werkzoekenden hebben. De eerste gesprekken en vervolgafspraken vinden nu plaats. Een resultaat om als regio trots op te zijn! «