Gepubliceerd op 14 februari 2019

In 3 dagen een creatieve robotoplossing

Onderzoeken, ontwerpen en optuigen zijn de sleutelwoorden bij deze onderwijsbootcamp van Knooppunt Techniek Ede  . Robotica is het onderwerp waar studenten van verschillende scholen zich in gaan vastbijten. Levensechte vraagstukken van het Ministerie van Defensie , Icr3ate  en Olmia Robotics dagen studenten uit binnen 3 dagen een goed werkend prototype op te leveren met bijbehorend business en logistiek model.

Van 14 tot en met 16 maart zijn zo’n 60 studenten en hun begeleiders fulltime op locatie van het Ministerie van Defensie bezig om kennis te delen en oplossingen te realiseren voor bijzondere problemen. Wat te denken van een drone die geheel autonoom een militaire actie moet kunnen uitvoeren in vijandelijk gebied? Of het bedenken van een verbetering voor een robotinstallatie in een industriële omgeving?

Studenten krijgen begeleiding en ondersteuning van experts uit verschillende bedrijven: Cellro (www.cellro.com), Codian Robotics , Innius OpenUp Technologies , Qing Powerworkshops, trainingen en excursies maken deel uit van het programma. Er wordt veel geleerd op het gebied van Internet of Things en professioneel samenwerken. Tijdens dit event wordt alles op alles gezet om de resultaten zo maximaal mogelijk te maken. Op zaterdag 16 maart zullen de resultaten gepresenteerd worden in het Technova College te Ede.

Ben je als expert geïnteresseerd om deze bootcamp te ondersteunen, neem dan contact op met Herman Julsing via info@knooppunttechniek.nl

Wil je meer weten? Mail je vragen naar info@knooppunttechniek.nl

Wil je meedoen? Meld je aan via info@knooppunttechniek.nl.