Gepubliceerd op 24 juni 2019

Hypotheek afsluiten als ondernemer

Ben jij een ondernemer en wil jij je eerste woning kopen? Dan is de aanvraag van je hypotheek net iets anders dan wanneer je in loondienst bent. De voornaamste reden hiervan is dat het inkomen van een ondernemer minder zeker is dan van iemand die in loondienst is. Het inkomen van een ondernemer is flexibeler en hierdoor heeft de geldverstrekker minder zekerheid dat jij aan jouw hypotheeklasten kan voldoen.

Vroeger moest je als ondernemer altijd drie boekjaren aan cijfers kunnen laten zien om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Dit is voor veel startende ondernemers erg lastig, terwijl zij ook vaak wel aan hun hypotheeklasten zouden kunnen voldoen. Tegenwoordig zijn deze regels minder streng. Nu kan je bij veel geldverstrekkers al na één jaar in aanmerking komen voor een hypotheek. Hier zitten wel extra voorwaarden aan verbonden. Of jij in aanmerking komt voor een hypotheek wordt vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Dit kan een combinatie zijn van inkomsten als ondernemer en uit loondienst. Daarnaast wordt er een prognose gemaakt voor de toekomst. Deze moet positief worden bevonden door de geldverstrekker.

Passend hypotheekadvies voor ondernemers

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het aanvragen van een hypotheek als ondernemer niet eenvoudig. De hulp van een hypotheekadviseur kan dan goed van pas komen. Een hypotheekadviseur heeft vaak veel ervaring met dit soort vraagstukken en kan jou voorzien van passend advies. Hierdoor kan het aanvraag proces een stuk sneller gaan en hoef jij je geen zorgen te maken dat jij in de toekomst niet aan je betaalverplichtingen kan voldoen. Zo kan jij met een gerust gevoel in je nieuwe woning gaan wonen en doen waar je goed in bent, ondernemen!

Hypotheekadviseurs vergelijken

HypotheekAdvies.nl helpt jou graag bij het vinden van een hypotheekadviseur die bij jou past en die gespecialiseerd is in het adviseren van ondernemers. Jij kan op HypotheekAdvies.nl hypotheekadviseurs bij jou in de buurt vergelijken op basis van eigenschappen die jij belangrijk vindt. Zo kan je onder andere filteren op leeftijd en geslacht. Vind je het daarnaast belangrijk dat de hypotheekadviseur via de webcam advies kan geven? Deze is zo gevonden door de juiste filters te gebruiken.

Afspraak maken

Heb jij je hypotheekadviseur gevonden? Dan kan je vervolgens direct online een gratis oriënterende afspraak maken. Bij je afspraakverzoek kan jij aangeven wanneer jij met de hypotheekadviseur zou willen afspreken en waarover. Zo heeft de adviseur een goed beeld van jouw situatie voordat hij of zij contact met jou opneemt voor een definitieve datum van het eerste hypotheekadvies gesprek.