Gepubliceerd op 28 november 2018

Hoe u uw onderneming internationaal op de kaart zet

We leven in een technologisch tijdperk waarin bijna alles mogelijk lijkt. Voor bedrijven wordt het daardoor steeds makkelijker om de internationale markt te betreden met behulp van een website. Het is echter van groot belang dat dit op een doordachte manier gebeurt, anders heb je er weinig aan. Dan zul je namelijk weinig klanten genereren. Wat u eraan kunt doen om uw bedrijf op een professionele manier internationaal op de markt te zetten, wordt hieronder verteld.

Marktonderzoek

Voordat u deze nieuwe markt betreedt is het interessant om eens te kijken hoe deze in elkaar steekt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de digitale advertenties die in de nieuwe markt te zien zijn. Daar leert u veel van zoals, wat de prijzen zijn en wie uw concurrentie is. Daarop gebaseerd kunt u bepalen welke positie u in deze markt aanneemt en waarin uw bedrijf uniek is. Eveneens zijn er tools waarmee u kunt bekijken waar in de wereld uw product of dienst het meest wordt gebruikt. Dan kunt u beslissen in welk gebied u het best te werk kunt gaan.

Doelgroeponderzoek

Nu u heeft bepaald in welk gebied of welke gebieden u uw onderneming wil uitbreiden, is het van belang dat er plaatselijk doelgroeponderzoek wordt uitgevoerd. U kunt er niet vanuit gaan dat de doelgroep overal hetzelfde is en dat er op dezelfde manier geadverteerd kan worden.

Vertalingen

Het is belangrijk dat u begrepen wordt in de nieuwe omgeving waarin u te werk wil gaan. Vertaalwebsites geven vaak letterlijke vertalingen en daardoor worden bijvoorbeeld grappige slogans, ineens saai en onduidelijk. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een vertaler in te schakelen. Een professionele vertaler kan een website vertalen en eventueel folders vertalen zodat u kunt adverteren in uw nieuwe werkgebied. Een vertaler waarbij u 100% garantie heeft op een beëdigde vertaling, is een beëdigd vertaler. Een beëdigd vertaler heeft een eed afgelegd waarin hij verklaart alle teksten naar waarheid te vertalen. Zo kunt u met een gerust hart uw website laten vertalen. Folders laten vertalen kan ook gunstig zijn. U moet er dan wel voor zorgen dat iemand deze kan distribueren op de nieuwe locatie(s).

Betaling

Nog een belangrijk punt is dat ervoor gezorgd moet worden dat er ook in het buitenland gemakkelijk betaald kan worden via de website. In Nederland hebben we bijvoorbeeld IDeal maar dit is niet in elk land het geval. Het is aan te raden ervoor te zorgen dat het zo gemakkelijk mogelijk is om te betalen, anders haakt men snel af. Onderzoek dus welk betaalsysteem in uw nieuwe werkgebied het makkelijkst in gebruik is en implementeer dat in uw website. Om duidelijk te krijgen voor welk land welke pagina is, wordt het aangeraden om voor een nieuw land een aparte website te maken dus: www.voorbeeld.de voor bijvoorbeeld de Duitse versie van uw website, als www.voorbeeld.nl de Nederlandse versie is.

Verzending

Bij de verzending moet u rekening houden met een aantal punten. Welke punten dat zijn wordt hieronder genoemd.

  • Op welke manier worden uw spullen verzonden naar het buitenland, is de eerste vraag die u zichzelf moet stellen. Per land gelden er ander wetten en regels, daar zou u van tevoren naar kunnen kijken zodat u niet achteraf in de problemen komt.
  • Als u breekbare spullen vervoert, is het van belang om te zorgen dat deze heel aankomen op de plek van bestemming. Zorg ervoor dat deze goed ingepakt zijn. Doe dit echter wel op een zo duurzaam-mogelijke manier. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een trend en door bewust te ondernemen zullen uw klanten uw onderneming meer waarderen.

Dankzij het internet is er een hoop mogelijk maar zorg dus wel dat u weet waar u aan begint. Door rekening te houden met bovenstaande punten zorgt u ervoor dat u een nette vertaalde website heeft en zelfs eventuele vertaalde folders die u desnoods mee kan sturen met de verzonden producten. Daarmee zet u uw onderneming, op een professionele manier, internationaal op de kaart.