Gepubliceerd op 22 mei 2017

Hoe duurzaam is uw personeelsbeleid?

Een goed draaiend bedrijf met gezonde en enthousiaste werknemers die zelden verzuimen. Werknemers die flexibel, loyaal en breed inzetbaar zijn.

Hoe klinkt dat voor u als werkgever?

Uw personeel is het menselijke kapitaal van uw bedrijf. Daarom is het de moeite waard om in hen te investeren. Gezonde medewerkers zijn de motor voor duurzame en goede prestaties van uw bedrijf.

Van werknemers wordt nu veel gevraagd. Er zijn niet veel banen die je op de automatische piloot kunt uitoefenen. Werknemers moeten creatief zijn, flexibel, probleemoplossend denken en veel computeruren maken. Ze moeten langer doorwerken voor ze met pensioen kunnen gaan.

Uw werknemers zijn het meest waardevol voor uw bedrijf als ze stralen van enthousiasme en als ze gezond zijn. Maar wat is gezondheid? Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte of klachten. Medisch in orde zijn is niet het enige wat telt. Welzijn en een goede balans in het leven zijn net zo belangrijk.

Spanningen en vermoeidheid
Ik heb in veel kleine en grote bedrijven massages gegeven en ik weet hoeveel stress er op de werkvloer is. Stress geeft zorgen over de toekomst, boosheid, verdriet en minder werkplezier, focus en creativiteit. Voor mij is dit gebied van welzijn en balans een geweldig werkgebied. In mijn jaren als fysiotherapeut lag mijn focus al vooral op spanning, ontspanning en gezondheid.

Wat kunt u als werkgever doen om uw werknemers gezond te houden? Vraag aan de werknemer of deze er zelf iets aan wil of kan doen. Vraag ook hoe het bedrijf kan helpen om de klachten te verhelpen. Hier kom ik graag in beeld.

Wanneer kan ik helpen?
Ik help bij mensen met:

  • spanningsklachten
  • vermoeidheid
  • trauma’s
  • burn-out
  • stijfheid
  • concentratieproblemen
  • pijnklachten

Spanningen, vermoeidheid en trauma’s laten hun sporen achter in lichaam en geest. Een trauma geeft emoties, zorgen, slaapgebrek. Soms zijn trauma’s gebeurtenissen in het privéleven, zoals overlijdens of ernstige ziekten van naasten. Ze kunnen ook werkgerelateerd zijn, denk hierbij aan de onzekerheid bij telkens terugkerende reorganisaties. Maar ook aan risicovolle beroepen. Aan hulpverleners, treinmachinisten en conducteurs, mensen die agressieve klanten te woord staan achter een loket.

Hoe doe ik dat?
Heel simpel: met mijn handen. Met mijn handen haal ik opgespaarde spanning, onrust en vermoeidheid weg, zodat herstel weer op gang komt. Mijn aanpak is gericht op het individu. Het zijn meestal korte trajecten. Met massage en/of healing en advies en tientallen jaren ervaring op het gebied van gezondheid.

Ik kan

  • therapeutisch werken met degenen die in de ziektewet zitten of dreigen uit te vallen
  • preventief werken om uw werknemers gezond te houden.

Voor meer innerlijke rust, balans, energie en vertrouwen. Voor een optimale ondersteuning van het herstel.

Gezondheidsmanagement loont! Het is goed voor uw bedrijf en voor uw werknemers.

Bent u zuinig op uw werknemers? Bent u benieuwd naar wat ik voor u en uw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens contact met mij op.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Dit kunt u aanvragen via mijn website: Kennismaking

Anneke Stuij – Stegehuis
Lochem
https://www.praktijkannekestuij.nl
https://www.linkedin.com/in/annekestuij
06-40153078