Gepubliceerd op 12 mei 2020

Hoe bereik je de beste resultaten met een SEO traject?

Je hebt besloten om je website een flinke boost te geven. Je gaat investeren in de inhoud en technische invulling van de pagina’s. Wellicht heb je zelfs al besloten met welke SEO consultant je in zee gaat. Dan ben je al een heel eind op de goede weg naar een betere rangschikking in de zoekresultaten. Maar wat mag je nu concreet verwachten van een SEO traject?

Wat is een SEO traject?

Met behulp van een goede SEO traject ga je jouw website on page en off page optimaliseren. Het doel is uiteraard om sneller en makkelijker te worden gevonden in de eindeloze lijst van zoekresultaten. Eigenlijk wil je op nummer 1 komen te staan, maar als dat (nog) niet kan, verwacht je op zijn minst een positie in de top 10. Door het inhoudelijk aanpassen van de content (grammaticaal en tekstueel correct) en het toepassen van de belangrijkste technische SEO richtlijnen, kan je je website, en dus ook je bedrijf, in de kijker zetten.

Zelf doen of uitbesteden

Als je de vele tips en tricks leest die je op het internet kan vinden, lijkt SEO relatief eenvoudig. Er wordt vaak geopperd dat je het eigenlijk ook allemaal zelf kan doen. Zoekmachine optimalisatie uitbesteden is niet nodig. Toch moet je jezelf de vraag stellen of je er enerzijds voldoende tijd voor hebt en anderzijds over de juiste kennis beschikt. Theorie is immers vaak anders dan de praktijk. Door een goede afweging te maken van je eigen mogelijkheden, kan je wellicht toch tot de conclusie komen dat het (deels) uitbesteden van je traject aan een deskundige middels een SEO abonnement een verstandige zet is.

Valkuilen

Ondanks de goede en vele voornemens van heel wat ondernemers om te starten met een SEO traject, stellen we vast dat een zeer grote groep van hen voortijdig het traject stopzet. De verwachtingen komen vaak niet overeen met de realiteit. Je zal niet binnen 3 dagen naar de toppositie springen binnen de rangschikkingen van Google. Het is een traject waarbij geduld, doorzettingsvermogen en tijd de belangrijkste elementen zijn. Je begint immers van niks en probeert een weg te banen doorheen een cluster van onnoemelijk veel andere websites. Als je bereid bent om dit traject in te gaan en ook vol te houden, zal je uiteindelijk zien dat het de moeite waard is geweest. Bedenk maar eens wat het voor je omzet zal betekenen als je plots helemaal bovenaan staat. Dat wil toch iedere ondernemer?