Gepubliceerd op 2 oktober 2017

Haal Noord-Hollands talent binnen

Bedrijven en organmartijn wokkeisaties in Noord-Holland: open je deuren. “Zichtbaarheid is zo belangrijk”, vertelt Martijn Wokke. “Laat mensen letterlijk binnen, informeer en investeer in toekomstige werknemers. Daar draait FutureFest NHN om.”

“Tijdens mijn studie in Den Haag kreeg ik al de vraag: wat doe jij in die weilanden daarboven? Vanaf dat moment houd ik me bezig met projecten die aantonen hoe we hier innoveren. Noord-Holland heeft zo veel te bieden!” Martijn Wokke is samen met Bianca Koomen de initiatiefnemer van FutureFest NHN. Hun doel? De inwoners én jongeren van Noord-Holland Noord weer trots laten worden op de mooie kansen en bedrijven die de regio biedt.

Waarom FutureFest NHN?
“Veel jongeren en werkzoekenden weten niet waar ze willen werken en welke kansen er liggen. Welke studie moet ik kiezen? Moet ik me laten omscholen? Wat voor soorten bedrijven bestaan er eigenlijk?”, vertelt Martijn. “Tijdens FutureFest NHN krijgt (aanstormend) talent binnen vijf dagen een beeld van de mogelijkheden in hun regio. Bedrijven krijgen de kans zich op een frisse manier te laten zien en een nieuwe generatie stagiairs of werknemers aan te boren.”

Zelf kiezen via de app
“Wat uniek is aan FutureFest NHN is dat jongeren en werkzoekenden zélf uitkiezen welke bedrijven ze willen bezoeken in acht verschillende branches. Hierdoor krijgen organisaties dus intrinsiek gemotiveerde mensen over de vloer. Dat uitzoeken gebeurt via de speciaal door CREATE ontwikkelde webapplicatie van FutureFest NHN. Jongeren vinden vanzelf hun weg in zo’n app, terwijl bedrijven en organisaties ook pushmeldingen kunnen plaatsen over vacatures of stageplekken.”

Martijn vormt de link naar het bedrijfsleven en Bianca Koomen is een waardevolle samenwerkingspartner als onderwijsvernieuwer en coach. “Zij bedenkt hoe onderwijsinstellingen deze innovatieve trajecten kunnen implementeren in hun curriculum. Ook begeleidt ze docenten, die enorm blij zijn met de koppeling tussen lesgeven en de praktijk.”

Zet je deur open en doe mee!bianca koomen
“Het is zo belangrijk om te blijven communiceren over de kansen, innovaties en mogelijkheden. Bedrijven in de regio zijn vaak nuchter. Ze willen niet met hun kop boven het maaiveld uitsteken. En dat terwijl het juist zo bijzonder is wat ze doen. Zet je deur open, investeer!”, benadrukt Martijn. “Alle bedrijven die mee willen doen, zijn welkom. We kunnen steun gebruiken in de vorm van middelen, tijd en geld. Ik zeg altijd: bijdragen aan FutureFest NHN is goedkoper dan een advertentie.” «

www.futurefestnhn.nl