Gepubliceerd op 12 juni 2019

Gebruik maken van een cloud in je bedrijf

Eigen bedrijf

Bedrijven maken in de meeste gevallen veel gebruik van het internet. Zo komt het er op neer dat je zonder internet vrij weinig kan doen. Veel bedrijven zorgen ervoor dat ze werken in een cloud. In een cloud werken betekent eigenlijk dat alles wat je op een computer doet wordt opgeslagen. Wanneer je via een cloud gaat werken betekent dat eigenlijk dat je alles online op slaat. Een voordeel hiervan is Google Drive. Wanneer je Google Drive gebruikt slaat die alles automatisch op, op het internet. Het voordeel hieraan is dat wanneer je op een andere plek bent, met bijvoorbeeld een andere computer. Je gewoon door kan gaan met de opdrachten waar je bijvoorbeeld mee bezig was.

Cloud gebruiken in een bedrijf

Wanneer je een ondernemer bent, kan het zo zijn dat je heel gehecht bent aan je computer. En al helemaal aan alle bestanden die erop staan. Deze bestanden wil je koste wat het kost niet kwijt raken. Daarom werken veel bedrijven met een bepaalde soort cloud, een cloud zorgt er eigenlijk voor dat je altijd bij je bestanden kan. Zo ook wanneer je laptop kapot is. Zolang je maar een computer hebt met internetverbinding, dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt, eigenlijk zou je dus naar een klant kunnen gaan in China, zonder laptop. Maar wel met al je bestanden. Wanneer je in China dus een computer zou gebruiken van iemand of je zou er een kopen, dan zou je weer volledig door kunnen met waar je mee bezig was thuis. Wanneer je een computer hebt en al je bestanden op die computer hebt staan, kan dat natuurlijk heel fijn zijn. Totdat je computer bijvoorbeeld crashed. Dit zou inhouden dat je alles volledig kwijt zou zijn. Wanneer je een cloud zou gebruiken kan het natuurlijk ook gebeuren dat je computer crashed. Alleen dit zou minder vervelend zijn want je bent niet alles kwijt.

Managed Cloud

Een managed cloud is eigenlijk een cloud waar een heel bedrijf bij kan. Dit betekent dat iedereen uit dezelfde cloud kan werken, zo kan niks kwijtraken en worden dingen meteen verbeterd. Hierdoor kan je veel sneller werken als dan dat je zou kunnen zonder Cloud. Nog een groot voordeel aan in de cloud werken is dat het beter beveiligt is dan wanneer je dit niet zou doen. Dit zorgt er dus voor dat een gehele tak in een bedrijf vanuit dezelfde cloud zou werken. Zo kan iedereen bijvoorbeeld op de marketing afdeling in dezelfde cloud werken waardoor je veel sneller kan werken en kan communiceren. Nog een voordeel voor een bedrijf is dat je geabonneerd kan zijn op een clout, dit betekend dat je elke week kan verwachten wat de kosten gaan zijn. Zo heb je veel zekerheid. En dit is iets wat elke ondernemer wilt.