Gepubliceerd op 12 oktober 2018

Financieringsmogelijkheden voor ondernemers gegroeid

De financieringsmogelijkheden voor ondernemers zijn groter geworden. Niet alleen is het aanbod zakelijke leningen gegroeid, ondernemers komen ook sneller in aanmerking voor een krediet of hypotheek.

Het gaat goed met de economie. Niet alleen het consumentenvertrouwen is hoog, ook het vertrouwen in ondernemers. Ondernemers komen dan ook sneller in aanmerking voor een financiering, zowel zakelijk als privé.

Aanbod zakelijke leningen gegroeid

Het aanbod zakelijke leningen  is fors gegroeid. Dit geldt vooral voor snelle leningen met een korte looptijd, maar ook voor crowdfunding. Deze nieuwe aanbieders springen in het gat dat traditionele banken laten vallen, namelijk leningen voor startende ondernemer met een laag ‘trackrecord’.

Sinds de financiële crisis zijn banken kritischer geworden krediet aanvragen door ondernemers. Snelle kredieten voor het MKB zijn hierdoor een groeimarkt geworden. Dit trekt zowel behoudende als meer avontuurlijke kredietverstrekkers aan. Ondernemers moeten daarom goed opletten tegen welke voorwaarden ze een zakelijke lening sluiten.

Eerder in aanmerking voor hypotheek of krediet

Niet alleen het aanbod voor zakelijke lenen is gegroeid, ondernemers komen ook privé sneller in aanmerking voor een lening. Met de Inkomensverklaring Ondernemers komen in 2018 ondernemers al na 1 jaar ondernemerschap in aanmerking voor een hypotheek. Interessant nu de hypotheekrente  nog even historisch laag is.

Ook voor een consumptief krediet worden de voorwaarden voor ondernemers langzaam wat ruimer. Een belangrijke eis blijft dat je in bezit bent van een koopwoning.