Gepubliceerd op 3 oktober 2017

‘Factoring geeft rust en mogelijkheden om te groeien!’

Geen zorgen over oplopende betalingstermijnen. Voldoende cashflow om nieuwe opdrachten binnen te halen. Je volledig kunnen richten op de kerntaken van je bedrijf. De voordelen van het voorfinancieren van facturen, oftewel: factoring, spreken voor zich. Daarom leggen steeds meer zzp’ers, starters en kleine mkb’ers hun financiële zekerheid in handen van Campbell Finance.

Het werk is gedaan, de dienst is geleverd, de klant is tevreden, maar de betaling? Die laat vaak zestig tot negentig dagen op zich wachten, soms zelfs nog langer. Onbetaalde facturen zijn voor elke ondernemer een ergernis. Niet alleen kost het tijd om deze klanten na te bellen, ook komt het de onderlinge verstandhouding vaak niet ten goede. Niets doen is geen optie, want dan loop je als ondernemer zeker je geld mis. Maar je wilt je klant ook niet kwijtraken. Hoe los je dat dilemma op?

Voorfinanciering
“Door je debiteurenfacturen te laten voorfinancieren door Campbell Finance”, zegt CEO Tony Campbell van het Schiedamse factoringbedrijf. “Je cashflow blijft op orde en je kunt investeren in materieel, materiaal en personeel. Bovendien nemen wij het debiteurenrisico over. Mocht een debiteur onverhoopt niet betalen, dan zijn wij verantwoordelijk. Dat geeft rust, én mogelijkheden om te groeien en nieuwe opdrachten binnen te halen. Dat doe je toch liever dan klanten nabellen?”

Cashflow
Om zijn verhaal kracht bij te zetten, geeft Tony een voorbeeld uit de praktijk. “Vorig jaar april is deze infraklant zijn eigen bedrijf begonnen. Via via kwam hij bij ons terecht, met de vraag: ik heb werk zat, maar geen cashflow; hoe zorg ik ervoor dat ik mijn mensen tijdig betaal, terwijl de betalingstermijn van mijn opdrachtgevers zestig dagen is? Dankzij factoring is zijn bedrijf al gegroeid; hij heeft vijftig man in dienst en haalt grotere deals binnen. Omdat hij kan waarmaken wat hij belooft.”

B2B
Naast bouwbedrijven verschaft Campbell Finance ook werkkapitaal aan zorginstellingen, transportbedrijven, detachering- en uitzendbureaus, en schoonmaakbedrijven. “Onze klantenkring bestaat uit B2B-bedrijven in zowel Nederland als België, die ons nieuwe, onbetwiste facturen sturen op basis van een afgeronde prestatie. Je bepaalt zelf welke debiteur je bij ons weg zet en op welke termijn je uitbetaald wilt worden. Desgewenst binnen een uur. Ideaal voor zzp’ers!”

Snelle intake
Hoe werkt de intakeprocedure? “Het eerste gesprek vindt plaats bij de klant. Zo kan ik mij een beeld vormen van het bedrijf. Daarbij kijk ik niet naar jaarcijfers, of dat je bedrijf een start-up is of tien jaar bestaat; het gaat puur om de gelabelde diensten. Op basis hiervan maken wij een berekening en checken we de kredietwaardigheid van je debiteuren. Bij groen licht sturen wij een offerte. Na akkoord volgt een afsluitend gesprek op ons kantoor. Vanaf dat moment kun je via de e-mail facturen naar ons doorzetten. Binnen een week kan alles rond zijn.”

Werkwijze
Naast facturen leveren klanten ook onderliggende stukken aan, zoals overeenkomsten en inkooporders. “Als de factuur voldoet aan de afgesproken voorwaarden tussen beide partijen én geaccordeerd is door de debiteur, dan wordt negentig procent binnen een uur uitbetaald. De overige tien procent minus de kosten krijg je gestort als de debiteur ons heeft betaald. Transparant en duidelijk.”

Persoonlijke benadering
Tony gaat prat op een persoonlijke benadering. “Alle klanten hebben mijn 06-nummer. Daarop ben ik 24/7 bereikbaar. Zo weet ik precies wat er speelt en kunnen we in goed overleg zakendoen. Wij zijn immers een verlengstuk van je bedrijf. Het is belangrijk dat we elkaar begrijpen en een klik hebben. Dat geeft vertrouwen, en rust!” «

Campbell Finance
De Brauwweg 66 3125 AE Schiedam
Telefoon 088 – 880 10 88
E-mail info@campbellfinance.nl
www.campbellfinance.nl

Tekst: Liane de Geus / Fotografie: Jan Nass