Gepubliceerd op 3 april 2019

Duurzame oplossing: de PETFLAG

Per jaar gebruiken we met z’n allen bijna anderhalf miljard plastic flessen. Dat is meer dan 80 stuks per persoon! Wist je dat petflessen 100% recyclebaar zijn? Wij zamelen deze flessen daarom in. Van deze petflessen maken wij vervolgens een duurzame vlag: de PETFLAG.

“Ons streven is vanaf het begin geweest om onze producten zo duurzaam mogelijk te produceren,” vertelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Een droom was om duurzame vlaggen te maken van gerecycled doek omdat wij ons als bedrijf verantwoordelijk voelen om duurzaam met polyester om te gaan, we produceren namelijk meer dan een miljoen vlaggen per jaar.” DVC is  daarom op zoek gegaan naar een duurzame variant van polyester doek en vond de oplossing in een doek van 100% gerecyclede petflessen.

Hoe worden duurzame vlaggen van PETFLAG gemaakt?

Voor de productie van een duurzame vlag worden heldere petflessen in supermarkten en bij inzamelpunten verzameld. De flessen worden vervolgens versnipperd tot vele kleine stukjes PET plastic. Door het verhitten hiervan ontstaat vloeibaar plastic, dat wordt gespannen tot meterslang draad. Van dit draad wordt het doek geweven, dat de belangrijkste basis vormt voor een vlag. Deze duurzame vlag gaat net zo lang mee als een reguliere vlag. Benieuwd naar het recycle proces? Bekijk de animatie.

DVC op weg naar 100% recyclebaar

Hageman: “Wij streven er natuurlijk naar ons assortiment met recyclebare producten in de toekomst uit te breiden. Zo kijken we ook hoe we onze PETFLAG volledig recyclebaar kunnen maken. Daarnaast richten wij ons op het verduurzamen van de verpakking en de materialen van de vlag zodat we klanten een compleet duurzaam alternatief kunnen bieden!”

De Dokkumer Vlaggen Centrale is een Fries bedrijf op het gebied van outdoor- en indoor promotie. Wat begon met vlaggen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een uitgebreid assortiment, bestaande uit onder andere (indoor) banners, strandstoelen, beachvlaggen, plaatmateriaal, signing. Alle producten kunnen worden bedrukt met een eigen ontwerp of (bedrijfs)logo in de webshop van DVC.