Gepubliceerd op 19 april 2018

Duurzame verpakking uit Groningen!

Duurzaamheid is naast prijs de meest bepalende factor voor het kiezen voor een (nieuwe) verpakking of product. De moderne consument is zich erg bewust van het verpakkingsmateriaal van datgene wat hij wil aanschaffen. Plastic is een van de materialen die het liefst gemeden wordt. Helaas is dat voor veel producten nog niet mogelijk, omdat er nog geen goede alternatieven zijn. BioPack Packaging heeft nu een volledig Europees alternatief dat goed concurreert met plastic!

De oplossing
Tegemoet komend aan de sterk groeiende vraag van duurzame verpakkingen, zal de productie op grote schaal moeten gaan toenemen. De oplossing van Biopack is het gebruik van cellulose om zo duurzame verpakkingen te maken. Cellulose (houtvezels, afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen in Scandinavië) is biobased/plantaardig,  circulair, duurzaam, composteerbaar en kan gebruikt worden in de  papier recyclestroom. De bron raakt niet uitgeput en de grondstof is in balans met de natuurlijke groei. De oplossing van Biopack Packaging heeft een lage CO₂ voetafdruk door haar Europese bron en regionale productie in Appingedam, Groningen.

Biopack Packaging
Biopack Packaging maakt gebruik van nieuwe hoogwaardige technologie, voor het produceren van driedimensionaal gevormde verpakkingen. De machines werken met een gesloten watercircuit, groene stroom en genereren geen afval. Het uiteindelijke product heeft in meerdere opzichten de eigenschappen van plastic terwijl het (net als papier) duurzaam is. We produceren nu een 1 liter Meal tray en Hambuger Clam Shells en hebben daarvoor het Voedselveilig FCM (certificaat ‘Food Contact Material’) certificate. Deze producten zijn geschikt voor de magnetron en oven (max. 150°C). De Meal tray is eenvoudig te ontnesten en is ideaal voor topsealing op de meest uiteenlopende machines.

BioPack Packaging producten kunnen voor een groot aantal verschillende categorieën worden geproduceerd. Onze machines zijn in staat een grote output te leveren, met verschillende product eigenschappen als water- en vetbestendigheid. De verschillende eigenschappen zijn ideaal voor de sectoren Food service, AGF en Horticultuur.

We zijn in gesprek met potentiële distributeurs en inkopers van verpakkingsmaterialen. Ze zijn overtuigd van het feit dat onze oplossing de toekomst heeft maar men is nog en beetje afwachtend. Samen met een paar partners die graag de eerste willen zijn om dit product op de markt te brengen, zijn wij  klaar voor de toekomst. Een nieuwe manier van verpakken!

Contact BioPack Packaging
Website : www.biopackpackaging.com/
Email : info@biopackpackaging.com
Telefoon : +31 596 201 110