Gepubliceerd op 13 februari 2018

Wat doet een uitzendbureau precies?

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om aan het werk te komen. Je kunt reageren op advertenties in de krant of op online advertenties. Ook worden er via diverse sociale media vacatures onder de aandacht gebracht. Een manier die misschien wat ouderwets overkomt in deze tijd, maar toch erg effectief is en vele voordelen oplevert ten opzichte van de eerdergenoemde methodes, is een baan vinden via een uitzendbureau. Maar wat doet een uitzendbureau precies? En welke voordelen levert dit jou als werkzoekende op?

 Een uitzendbureau helpt je bij het vinden van de juiste baan

Veel mensen denken dat het werken via een uitzendbureau veel nadelen heeft. Zo zou een uitzendbureau een gedeelte van je salaris inhouden en zou je alleen tijdelijke baantjes op laag niveau kunnen krijgen. Deze ideeën zijn niet juist. Het werken via een uitzendbureau kan een werkzoekende veel voordelen opleveren. Het eerste grote voordeel van een uitzendbureau is dat je de grote zoektocht naar een geschikte baan uit handen geeft. Jij maakt jouw wensen bekend bij een medewerker van het uitzendbureau.

Met deze informatie, aangevuld met je CV en je werkervaring, zoekt het uitzendbureau een geschikte baan voor jou. Dit scheelt je dus veel tijd en gedoe. Ook kun je ervoor kiezen om je in te schrijven bij een uitzendbureau dat is gespecialiseerd in jouw vakgebied. Zo kun je je voor werk in de bouw en techniek bijvoorbeeld wenden tot Uitzendbureau Vakmasters. Op deze manier schrap je al veel banen die voor jou niet relevant zijn.

Overige voordelen van een uitzendbureau

Een uitzendbureau kan veel meer voor je betekenen dan het bemiddelen tussen jou en een potentiële werkgever. Ze bieden je de kans om je netwerk uit te breiden. Als je ervoor kiest om tijdelijke banen aan te nemen, omdat je droombaan op dit moment niet beschikbaar is, dan doe je veel waardevolle contacten op. Contacten die in de toekomst goed van pas kunnen komen bij het vinden van een vaste aanstelling. Ook als je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt doen, dan kun je via een uitzendbureau werkervaring opdoen en verschillende functies proberen.

Een uitzendbureau biedt je de mogelijkheid om je te oriënteren en te ontdekken wat er echt bij je past. Daarbij kunnen ze je begeleiden bij het uitzoeken welke baan bij je past en je advies geven over sollicitatiegesprekken. Als je eenmaal werk hebt gevonden, dan hoeft de rol van een uitzendbureau niet te stoppen. De medewerkers blijven je begeleiden en in sommige gevallen zijn er mogelijkheden om je te laten bijscholen, zodat je ontwikkeling nooit stil hoeft komen te staan.