Dit heb je nodig om efficiënt thuis te kunnen werken

29 april 2020 11:09

Dit heb je nodig om efficiënt thuis te kunnen werken

Thuiswerken wordt een steeds belangrijker onderdeel van de alledaagse bedrijfsvoering. Momenteel, door het coronavirus, maakt dit natuurlijk een gigantische sprong. Een goed moment om dus naar manieren te kijken hoe jij en je collega’s zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan. Want wat is er nu precies allemaal nodig om zo efficiënt mogelijk thuis te kunnen werken? In dit blogartikel lees je meer over de must-haves en handige hulpmiddelen om efficiënt thuis te kunnen werken.

Hardware

Natuurlijk heb je juiste hardware nodig om thuis te kunnen werken. Voor sommige mensen is enkel een laptop voldoende, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Veel mensen werken fijner (en efficiënter) als zij naast hun laptop nog een extra monitor hebben. Ook een muis in plaats van het touchpad van de laptop werkt voor veel mensen een stuk fijner.

Cloud werkplek

Natuurlijk kom je met alleen hardware niet erg ver voor de meeste beroepen. Je moet immers ook toegang hebben tot de belangrijkste bestanden om goed te kunnen werken. Je zou vanuit kantoor alles wat je nodig hebt op een USB-stick of externe harde schijf kunnen zetten, maar dat is erg inefficiënt. Daarnaast bemoeilijkt dit het samenwerken met collega’s. Zorg dus voor een centrale plek waar bestanden opgeslagen kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten van een cloud werkplek. Hiermee kun je samen met collega’s overal vandaan bij de bestanden die je nodig hebt om goed te kunnen werken.

Video conferencing

Natuurlijk is overleg en samenwerking met collega’s ontzettend belangrijk. In een situatie waarbij (nagenoeg) iedereen thuiswerkt, is hier natuurlijk ook een oplossing voor nodig. Je kan gaan voor regulieren telefoongesprekken, maar video conferencing werkt eigenlijk altijd beter. Elkaar zien, zorgt er ook voor dat je elkaar gemakkelijker begrijpt. Daarnaast kan je via de meeste video conferencing software ook je scherm delen: erg handig om elkaar iets te laten zien en uit te leggen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.