Gepubliceerd op 23 juni 2020

De vraag naar werkfruit groeit

Dat zegt Rennie Kruizinga van Kruizinga AGF in Heerenveen. Volgens haar heeft dit vooral met een toenemende bewustwording over gezond leven te maken. Kruizinga AGF is als geen ander thuis in het leveren van werkfruit, dat volledig is afgestemd op de wensen van de klant. “Die flexibiliteit kunnen we te allen tijde garanderen. En het mooie is dat we regelmatig horen dat medewerkers het waarderen wanneer hun werkgever werkfruit aanbiedt.”

Kruizinga AGF heeft naast een groothandel in Heerenveen, vestigingen in Gorredijk en Heerenveen. De vestigingen zijn met name gericht op de particuliere klanten, vanuit de groothandel worden opdrachtgevers in de 3 noordelijke provincies bediend. Een gevolg van corona is dat men bij Kruizinga AGF heeft gemerkt dat er in de afgelopen maanden veel meer groente en fruit is verkocht. “De bewustwording bij de mensen dat we gezonder moeten gaan leven groeit”, geeft Rennie aan. “En nog altijd zien we meer klandizie in onze zaken.” Maar, niet alleen daar, tijdens de uitbraak van corona heeft Kruizinga namelijk een bezorgservice voor de particulier opgezet, samen met de plaatselijke bakker en slager, en daar wordt nog steeds behoorlijk gebruik van gemaakt.

Werkfruit

Wat ook doorgroeide waren de aanvragen van bedrijven, organisaties en instellingen voor werkfruit. “Wij bieden geen standaard werkfruit aan, alles wordt afgestemd op de wensen van de klant. Wil hij bijvoorbeeld één keer per week of twee keer, dat kunnen we regelen. Wil hij het alleen op de balie of ook in de kantine, wij passen het aan. Kortom, er is altijd overleg met de klant over de wensen en eerdere afspraken kunnen ook altijd tussentijds worden aangepast.”

Het fruit dat wordt aangeboden is over het algemeen gemakkelijk hanteerbaar. “Je hebt het dan over appels, bananen, mandarijnen en peren, makkelijk en hapklaar. In de zomer bieden we ook wel zomerfruit aan, zoals bijvoorbeeld aardbeien of perziken. En wil men andere fruitsoorten, dan zorgen we daar voor.”

Omslag

Rennie verwacht dat de vraag naar werkfruit zal blijven groeien. “We hebben daar in de afgelopen maanden echt een omslag in gezien. Veel ondernemers waren al bewust van de voordelen van het aanbieden van werkfruit. Die bewustwording is alleen meer verder gegroeid. Met onze flexibiliteit en aanpak, zoals het snel inspelen op de wensen van de klant en het aanbieden van werkfruit tegen een redelijke prijs, denken wij voor elke klant een oplossing in huis te hebben. En de groei? Die zet door, dat weten we zeker.”

Werkfruit is fiscaal aftrekbaar

Wie nog mocht twijfelen over werkfruit, de kosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting. Werkfruit heeft namelijk geen invloed op de werkkosten regeling. Dit betekent dat een bedrijf of organisatie die fruit beschikbaar stelt alle kosten mag aftrekken, inclusief de BTW.