Gepubliceerd op 13 augustus 2019

De voordelen van Metro Ethernet Connect

Iedereen maakt gebruik van het internet. Met name grote bedrijven moeten beschikken over veilig en goed internet. Dit zorgt dat het internetverkeer goed loopt, je noemt dit ook wel de infrastructuur. Als deze structuur niet goed is kan de communicatie verslechteren en juist communicatie is belangrijk. Zo bestaat er een metro ethernet connect. Dit is gebaseerd op ethernet normen. Ethernet is eigenlijk de connectie tussen verschillende netwerken. Je kent vast de Ethernet kabels wel, deze kabels worden gebruikt om via bedrading internet aan te sluiten. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wifi dus de kans is groot dat je deze kabels niet of amper gebruikt. Ethernet kabels worden vaak gebruik bij het downloaden omdat de internetsnelheid via bedrading nog altijd beter is dan via de wifi.

Wat is metro ethernet connect

Metro ethernet connect is ook zo’n verbinding tussen twee of meerdere netwerken. Deze connectie is optimaal en veilig ingericht zodat bedrijven zorgeloos gebruik kunnen maken van het internet. Dit wordt vaak gebruikt om abonnees te verbinden met een groter servicenetwerk of internet.  Je kunt hierbij denken aan een cloud of providers. Het is voor hen handiger en veiliger om een netwerk te hebben waar zij gebruik van maken. Zo wordt er voor zorgt dat er nooit iets misgaat. Personeel kan zo beter werken en de kans op verloren informatie wordt kleiner. Dit is belangrijk als je met vertrouwelijke gegevens werkt zoals persoonlijke gegevens. Als deze informatie verloren gaat kun je vervelende en dure rechtszaken krijgen. Grote bedrijven verbinden hun kantoren soms met deze metro ethernet connectie.

Voordelen van een metro ethernet connectie

Een ethernet- interface is veel goedkoper dan een andere methode met dezelfde bandbreedte. Alternatieven die duurder gebleken zijn worden dus ook steeds minder gebruikt, het gaat hierbij om bijvoorbeeld SONET/SDH of PDH. Je kunt hier als bedrijf dus enorm veel geld op besparen. Als je bedenkt dat het om zulke grote hoeveelheden gaat moet er veel geld bespaard kunnen worden op een goedkopere verbinding. Dit kan wel 100 duizenden euro’s schelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een bedrijf als ziggo, die is zo ontzettend groot dat er heel veel geld in omgaat.

Het metro ethernet netwerk kan gemakkelijk worden aangesloten op verschillende netwerken. Zo kun je makkelijk gebruik maken van het klantennetwerk, ook dit scheelt weer tijd en geld door productiever gebruik van het internet. Het mag dus duidelijk zijn dat het gebruik van een mec netwerk veel voordelen biedt. Het is echter wel ingewikkelde technologie. Zelf kun je hier dus lastig mee aan de slag gaan.

Hoe maak ik gebruik van een metro ethernet connectie

Door gebruik te maken van een metro ethernet connectie zul jij je moeten laten adviseren door professionals die hiermee werken. Er zijn verschillende bedrijven die werken met deze technieken. Gelukkig zijn deze er om jou te helpen. Als eerste zullen zij in gesprek gaan om jouw wensen en behoeften te achterhalen. Indien ze die weten zal er een advies worden geschreven over welk netwerk het beste voor jou is. Als je vervolgens een keuze hebt gemaakt kan je beginnen met het gebruiken van het netwerk. Dus bij jij eigenaar of leidinggevende van een groot bedrijf en lopen jullie tegen problemen aan op het gebied van infrastructuur? Neem dan contact op met een bedrijf die je hier in kan adviseren. Uiteindelijk is het dan aan jou om een keuze te maken. Een ding is zeker, je kunt veel voordelen halen uit een metro ethernet connectie.