Gepubliceerd op 3 september 2018

De onmisbare brandwerende producten voor elk bedrijf

In elk bedrijfspand moet rekening gehouden worden met de veiligheid van het personeel. Alle trappen en meubelen moeten in orde zijn, maar ook moet er genoeg aandacht besteed worden aan de brandveiligheid. Het is namelijk een feit dat een kleine vlam binnen zo’n drie minuten uitgebreid kan zijn tot een gigantische vlammenzee. Zorg daarom dat je de juiste brandwerende producten altijd binnen handbereik hebt.

Installeer brandwerende producten

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kan je al de nodige voorzorgsmaatregelen nemen door allerlei brandwerende producten in je kantoorpand aan te brengen. Zo is er brandwerend houtverf en impregneermiddel verkrijgbaar in de brandpreventie shop, maar ook brandwerende roosters en afdekplaatjes voor de brievenbus. Er is keus genoeg, dus kijk vooral ook even online rond wat er allemaal nodig is voor jouw bedrijfspand. Houd in dit geval ook goed bij welke maatregelen je hebt getroffen en wanneer de materialen voor het laatst zijn gecontroleerd.

Brandblusser en branddeken

Naast brandwerend middelen aanschaffen en installeren is het natuurlijk ook verstandig om spullen te hebben voor wanneer er wel een brand is uitgebroken. Een brandblusser en een branddeken zijn in dit geval onmisbaar. Kijk in dit geval ook goed naar welke brandblusser je nodig hebt, er zijn namelijk verschillende blussers verkrijgbaar. Denk aan een poederblusser of een schuimblusser. De specialist kan je vertellen welke blusser jij nodig hebt voor je bedrijfspand.

Zorg voor een ontruimingsplan

Als er een brand is uitgebroken, dan wil je natuurlijk het liefst iedereen zo snel mogelijk in veiligheid brengen. In dit soort situaties hebben mensen altijd sturing nodig, omdat iedereen anders een eigen kant opgaat. Zorg daarom in dit geval ook voor een duidelijk ontruimingsplan. Hierop geef je aan welke route je collega’s moet nemen om buiten te komen en waar ze zich daarna moeten verzamelen. Het is in dit geval ook aan te raden om in ieder geval twee collega’s een BHV-cursus te laten volgen. Tijdens deze cursus leren ze niet alleen hoe ze een ontruimingsplan moeten opstellen, maar ook hoe ze een brand moeten blussen en op welke manier de branddeken gebruikt moet worden.