Gepubliceerd op 31 januari 2020

De nieuwste betaalmethodes om meer sales te genereren

Wil je als ondernemer in 2020 nóg meer verkopen? Neem dan een kijkje naar de betaalmethodes die je aanbiedt op je webshop. Makkelijke betaalmethodes als iDeal, PayPal en Mastercard aanbieden, doet iedereen. Je kunt je écht onderscheidend maken door te kiezen voor de nieuwste betaalmethodes, zoals AfterPay. De betaling van een grote aankoop kunnen spreiden, kan voor een consument nét de USP zijn waardoor ze voor jouw webshop kiezen, en niet die van een concurrent. Thomas Oude Wesselink van ikwiltuinmeubelen.nl geeft meer uitleg bij de betaalmethodes die een verschil maken.

De voordelen van extra betaalmethodes

Elke ondernemer weet dat Unique Selling Points (USP’s) een klant kunnen overhalen om een aankoop te doen. Als de prijs van een product gelijk of circa gelijk is bij twee concurrerende websites, dan kan het goed zijn dat de keuze afhankelijk wordt van andere factoren, zoals de verzendkosten en de verzendtijd. Want geef nu toe, als je voor hetzelfde product kunt kiezen tussen gratis verzending binnen 3 dagen en verzending binnen één week waarvoor je extra moet betalen, dan weet je het wel. Oude Wesselink: “Opvallend is dat ook de betaalmethodes steeds vaker een beslissende factor worden. Voor veel klanten is het een bijkomend voordeel als er bij de de aanschaf van bijvoorbeeld een een set tuinmeubelen niet in één keer moet worden betaald. Wij beseffen dat dit grote aankopen zijn, en bieden daarom betaalmethodes als in3, AfterPay en SprayPay aan als een extra service. Want soms is het gewoon gemakkelijker om de kosten te kunnen spreiden als er bijvoorbeeld geïnvesteerd wordt in een nieuwe tuinset.”

De betaalmethodes voor je webshop

Lijkt het je wel wat om in 2020 ook deze extra service aan te bieden? Dit zijn de specificaties van de drie bekendste ‘nieuwe betaalmethodes’.

in3: Met in3 kunnen consumenten in 3 keer gespreid betalen, zonder op deze betalingen rente te betalen. Bij deze gespreide betaalmethode wordt er geen lening afgesloten en is er geen BKR registratie. Wel zo fijn! Met in3 betaalt de consument in drie termijnen, één termijn bij aankoop, de tweede termijn binnen 30 dagen en de derde termijn binnen 60 dagen. Een consument hoeft dus niet drie maanden te sparen voor een aankoop, maar kan direct de aankoop maken en daarna in termijnen afbetalen.

AfterPay: AfterPay betekent letterlijk ‘achteraf betalen’, en dat is exact wat een consument kan met deze betaalmethode. De consument betaalt pas als de bestelling thuis werd geleverd en hij of zij bijvoorbeeld vindt dat de tuinstoelen in de tuin passen. Na ontvangst heeft de consument 14 dagen om te betalen.

SprayPay: Ook SprayPay is een mogelijkheid. Ook bij deze betalingsservice kan een consument gespreid betalen; de consument kan een aankoop (vanaf €250,-) aflossen in 12, 18, 24 of 36 maanden. Hiervoor moet de consument een aanvraag doen, die wordt beoordeeld door SprayPay. Zodra dit is goedgekeurd, betaalt SprayPay het hele bedrag aan jouw webshop en de consument betaalt het bedrag (inclusief rente) in termijnen terug aan SprayPay via automatische incasso.

Ben jij als ondernemer klaar om in 2020 nog meer te verkopen? Kies er dan nu voor om extra betaalmethodes toe te voegen aan jouw webshop.