Gepubliceerd op 22 mei 2017

Cybercriminaliteit is big business geworden

“Mijn naam is Henk Gomis, gecertificeerd securityspecialist met ervaring in informatiebeveiliging (cybersecurity) bij het ministerie van Defensie, de rijksoverheid en het ministerie van Justitie.”

“Mijn ervaring en expertise liggen op het vlak van automatisering, bedrijfskundig management, organisatie- en verandermanagement.Verdere specialisaties in cybersecurity liggen op het vlak van risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en privacy.

Tegenwoordig is informatiebeveiliging, ook wel cybersecurity genoemd, hot in ‘goed Nederlands’… Er gaat geen dag voorbij of je leest dat er in informatiesystemen is ingebroken en data of informatie van organisaties is ontvreemd. Tien jaar geleden waren het nog slimme ‘kiddy’s’ (slimme pubers) die met een gedownload programma het account van een BN’er of de website van een bekend bedrijf gingen hacken, om maar te kunnen zeggen “Kijk eens wat ik heb gedaan.”In 2017 is hacking (inbreken) en ransomeware (gijzelsoftware) wereldwijd een industrie geworden. Niet alleen criminelen maken zich daaraan schuldig. Cybercriminaliteit wordt ook door regeringen uitgevoerd, zie de inmenging van Rusland tijdens de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten.

Samenlevingen, industrieën, ondernemingen, organisaties, leefomgevingen, gebruiksartikelen; de mens is in steeds grotere mate afhankelijk van automatisering en digitalisering. Dit is globaal, maar ook lokaal, een niet meer weg te denken realiteit in ons dagelijks bestaan. Door deze omvangrijke digitalisering zijn informatie en data geld waard, veel geld.

Vandaar dat bedrijven die kennis kunnen destilleren uit deze enorme berg aan data en informatie, goudgeld verdienen. Zogenaamde ‘big data analyse’. Data en informatie zijn geld waard, vandaar het ontstaan van een nieuw soort ‘ondernemerschap’: cybercriminaliteit. Het stelen van digitale informatie (bewerkt) of data (onbewerkt).

Mijn bedrijf helpt u als ondernemer inzicht te krijgen in hoeverre u het slachtoffer kan worden van cybercriminaliteit en hoe u zich daarop kunt voorbereiden. Mijn visie is u te helpen om inzicht te krijgen waar en op welke wijze uw waardevolle informatie en data van uw bedrijf in verkeerde handen kunnen komen.

Inzicht en kennis zijn bijzonder belangrijk voor u. Daarmee kunt u tegen de beste kosten-/batenafweging uw informatie beschermen. Het gaat erom dat uw onderneming blijft produceren en winst maakt zodat het voortbestaan is gegarandeerd. De continuïteit van uw bedrijf en de automatisering van uw productieproces worden verbeterd, als u beschermd bent tegen een eventuele digitale inbraak, uitval van de automatisering of het uitbreken van een calamiteit. Het feit dat u dat kunt opvangen en bestrijden voorkomt dat de gevolgen ervan leiden tot een faillissement of hoge schadeclaims.” «

Gomis Cyber Security
www.gomiscybersecurity.nl