Gepubliceerd op 15 december 2016

Cybercrime: we hebben er allemaal mee te maken, we kunnen er allemaal iets tegen doen!

cybercrime-we-hebben-er-allemaal-mee-te-makenAls hostingpartij worden wij dagelijks geconfronteerd met cybercrime; spam, phishing, hackaanvallen en DDoS aanvallen. Voor onze klanten zou dit zeer vervelend zijn en een kostbaar verlies van tijd en productiviteit zijn als wij hier niets tegen zouden doen.

Als hostingpartij zorgen wij voor een optimaal beveiligde omgeving, dit doen wij onder andere door DDoS protectie, IPS (intrusion prevention System), monitoring en scannen op door hackers geplaatste bestanden. Daarnaast zijn wij als kwaliteitsprovider kieskeurig in welk datacenter wij onze apparatuur onderbrengen, zo hebben wij gekozen voor een datacenter dat niet gelegen is in de kustprovincies. Het datacenter waar wij gebruik van maken heeft een uitgebreid back-upsysteem voor de stroomvoorziening, is fysiek goed beveiligd en op meerdere niveaus gecertificeerd, waaronder SOC2-2.

Daarnaast gebruiken wij software die virussen, malware opspoort en onschadelijk maakt. En dit zijn nog maar de voor de hand liggende preventieve maatregelen die wij nemen.

Inzichtelijk

Als hostingpartij hebben wij het vertrouwen van onze klanten om goed met hun data om te gaan, voor ons betekent dit dat wij data van klanten en van onszelf niet buiten Nederland bewaren. Ook de back-ups van deze data blijven in Nederland. Wij kiezen ervoor om voor onze klanten inzichtelijk te maken waar de data is, en waar de back-ups van deze data blijven. Het grote voordeel hiervan is dat we alleen te maken hebben met de Nederlandse regelgeving, die op het gebied van privacy al streng is t.o.v. van andere landen.

Goed beveiligen


Als ondernemer denk en hoop je dat Cybercrime je bedrijf niet gaat treffen, de realiteit is echter dat het niet meer de vraag is ‘óf’ maar ‘wanneer’. Met name als er binnen de onderneming en bij samenwerkende partners onvoldoende aandacht is voor digitale veiligheid. Elke onderneming heeft een website, email en een klantenbestand, welke branche dan ook. Deze gegevens zijn voor kwaadwillende personen interessant, en moeten daarom dus goed beveiligd zijn. De meeste ondernemers hebben hiervoor een partij in de arm genomen, echter wees eens kritisch naar die partij, waar blijft uw data, zijn er back-ups, wat wordt er gedaan om het netwerk en de systemen veilig te houden? Allemaal vragen die u kunt en moet stellen.

Tips

Als ondernemer kunt u zelf ook iets doen tegen cybercriminaliteit, wij geven u enkele tips, sommige liggen voor de hand, maar de praktijk wijst uit dat er toch onvoldoende kennis over is:

– Gebruik goede wachtwoorden, trustno1 is geen goed wachtwoord…
- Gebruik een openbaar Wi-Fi slechts voor openbare zaken, zoals het nieuws lezen.
- Maak gebruik van virusscanners en anti-malware software op al uw devices.
- Zorg dat uw systemen up-to-date zijn.

Simpele dingen die eenvoudig door te voeren zijn, en die een hoop leed kunnen besparen, wilt u meer tips of wilt u eens kijken hoe het met uw digitale veiligheid staat? 
Neem gerust contact op. «

Daphne Groeneweg, officemanager

AD Hosting B.V.
 – www.adhosting.nl