Gepubliceerd op 10 december 2019

Corum Investments koopt winkelcentrum Zuidpoort in stadshart Delft

Corum Investments heeft winkelcentrum Zuidpoort gekocht in Delft. Het winkelcentrum heeft een totale bruto vloeroppervlakte (bvo) van ongeveer 13.000 m2 en is volledig verhuurd. De zestien winkelunits zijn verhuurd aan landelijke winkelketens zoals Jumbo, The Sting, Hennes & Mauritz, Casa, Ici Paris XL, A-Mac, Kruidvat en enkele lokale en regionale retailers. De totale koopsom van het object bedroeg € 40,8 miljoen, met een ‘double-net’ huurovereenkomst van 5,9 jaar en een netto-aanvangsrendement van 6,52%.  

Het winkelcentrum uit 2003 staat in een hoogwaardige, autovrije omgeving in Delft, op slechts een paar minuten lopen van het treinstation. Delft profileert zich als stad van technologie, historie, creativiteit en innovatie. De historische binnenstad is een grote toeristische trekpleister, met als belangrijkste troeven de Oranjes, Delfts Blauw en Johannes Vermeer. Delft heeft ongeveer 105.000 inwoners en staat verder wereldwijd bekend om haar Technische Universiteit.

Edwin Lips, Head of Sales van Corum Investments Nederland: “We willen alleen in zee met sterke huurders en kwalitatief goed vastgoed op locaties waar we echt kansen zien. We gaan alleen voor een mix van topinvesteringen in winkels, kantoren, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg. Het winkelcentrum in Delft is een goed voorbeeld van de manier waarop dat in de praktijk tot uitdrukking komt.”

De aankoop is gedaan door het prijswinnende fonds Corum Origin, dat zich op de Eurozone richt. Dit is één van de twee gediversifieerde fondsen die Corum Investments in Nederland aanbiedt. Particulieren kunnen vanaf € 1090 beleggen in het Corum Origin vastgoedfonds.