Gepubliceerd op 11 juli 2019

Clang allereerste Europese ESP die Google AMP Email ondersteunt

e-Village heeft bekend gemaakt dat hun in-house ontwikkelde e-mailmarketingsoftware Clang als allereerste Europese ESP (Email Service Provider) AMP Email ondersteunt. Clang is tevens officieel door Google AMP als ondersteunende Email Service Provider erkend. Clang-gebruikers kunnen vanaf nu dynamische en interactieve AMP e-mails via Clang versturen.

AMP Email

AMP Email van Google maakt het mogelijk een statische e‑mail om te toveren tot een dynamische en interactieve omgeving. Met AMP Email hoeft de ontvanger de inbox nooit te verlaten. Het afronden van een Abandoned Shopping Cart, aanmelden voor een event, inschrijven voor een nieuwsbrief, een product beoordelen of live de status van een levering volgen, kan namelijk allemaal in de AMP

e-mail. AMP Email wordt al door Gmail ondersteund, maar andere grote e‑mailclients als Outlook.com, Yahoo! Mail en Mail.ru hebben ook al aangegeven deze nieuwe, interactieve techniek binnenkort te gaan ondersteunen. Clang is door Google AMP officieel erkend als AMP ondersteunende Email Service Provider.

Over e-Village

e-Village is een fullservice e-mailmarketingbureau en de ontwikkelaar van e-mailmarketingsoftware Clang. Met ruim 70 e-mailexperts onder één dak staat Clang dagelijks klaar om de effectiviteit van de marketingcampagnes en klantcontactmomenten van hun klanten te verhogen. e-Village werkt met bedrijven uit diverse branches, waaronder Transavia, Greetz, Eneco, Fletcher Hotels, Intratuin, KWF, Jacobs Douwe Egberts Professional, TUI en Rijksmuseum.

Over Clang

Clang is het meest complete platform voor e-mailmarketing en marketing automation. Door middel van drag & drop is het heel eenvoudig om e-mails, e-mailcampagnes en verzendprofielen te creëren. In Clang zijn er vele authenticatietechnieken mogelijk om hoge deliverability-cijfers te garanderen. Clang heeft dan ook een gemiddelde deliverability van 99,77%. Door middel van koppelingen met externe systemen en diverse extensies zijn e-mailmarketeers in staat om het maximale resultaat te behalen. De resultaten van de e-mailcampagnes zijn live in te zien via Clang Analytics.