Gepubliceerd op 20 april 2020

Belastingadvies tijdens Corona

Het is op dit moment weer tijd om de belastingaangifte te doen. Wil jij optimaal gebruik maken van de Belastingvoordelen door het Corona virus? Dan is hulp bij belastingaangifte zeker aan te raden.

Klap voor de economie

De kans is aanzienlijk groot dat Nederland binnenkort in een recessie terecht komt. Experts verwachten dat Nederland binnenkort te maken zal krijgen met een negatieve groei van ruim 7%.  Dit houdt in dat er een hoop mensen hun baan zullen verliezen. We zien bijvoorbeeld dat er bij KLM al een hoop mensen met een flexibel contract zijn ontslagen. Als je een vast contract hebt hoef je je vaak geen zorgen te maken, ze kunnen je er niet zomaar uit gooien. Wel is het zo dat er onvermijdelijk bedrijven om zullen gaan vallen door de crisis, ook de grotere bedrijven verkeren in zwaar weer. De economie staat immers stil, het is nog maar afwachten wanneer we weer normaal door het leven kunnen. Tot die tijd is het van cruciaal belang dat de economie op de juiste manier wordt ondersteund door de overheid. Overigens staat Nederland er nog niet zo slecht voor als andere landen. Landen als Italië en Spanje zijn nog harder getroffen, deze economie krijgt een nog zwaardere klap te verduren.

Maatregelen voor Corona virus

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen zijn er verschillende maatregelen genomen door de overheid om mensen tijdens deze Corona crisis financieel te ondersteunen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat je wat makkelijker rond kan komen als je te maken hebt gehad met bepaalde gevolgen rond het virus. Zo is het als zelfstandige ondernemer bijvoorbeeld mogelijk om aanspraak te maken op uitstel van betaling. Voor grotere bedrijven zoals BV’s en NV’s is er de mogelijkheid om een deel van de omzet vergoed te krijgen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer soorten regelingen die door de komst van het virus zijn ingevoerd door de overheid. Met behulp van een belastingconsulent zal je in staat zijn om toegankelijk advies te krijgen over de verschillende mogelijkheden die voor jouw situatie van toepassing zijn. Dit maakt het mogelijk om alles uit het voordeel te krijgen.

Ook hulp krijgen met belasting

Door deze nieuwe regelingen is het lastig om het overzicht te kunnen behouden. Dit is de reden dat wij je dus zeker aanraden om de hulp van belastingadviseurs te overwegen. Door middel van het advies van specialisten weet je zeker dat er op de juiste manier naar jouw situatie zal worden gekeken. Door het grote voordeel wat je kunt krijgen bij het doen van de aangifte is dit een van de beste investeringen die je maar kunt maken. Kies altijd voor een betrouwbaar en gespecialiseerd bedrijf als je zeker wilt weten dat je te maken hebt met de beste adviseurs. Voor je het weet krijg ook jij de beste hulp voor het invullen van je belastingaangiftes en dergelijke.