Gepubliceerd op 12 mei 2020

Awin lanceert een nieuwe service om kleine bedrijven te helpen met affiliate marketing.

Volgen statistieken van de Kamer van Koophandel vormden begin 2020 1,9 miljoen kleine bedrijven 99,5% van de totale Nederlandse bedrijvenpopulatie die een omzet van ruim 1 biljoen genereerde. Forbes meldt echter dat, terwijl 80% van de kleine bedrijven het eerste jaar overleeft, slechts de helft overleeft de eerste vijf jaar.

Affiliate marketing biedt een duurzame, laagdrempelige manier van performance based marketing om de groei van bedrijven te stimuleren, door partnerships aan te gaan  en hun producten en diensten bij een breder publiek te promoten. Awin werkt samen met meer dan 600 midden en klein bedrijven in Nederland en heeft deze bedrijven in 2019 geholpen om met hun affiliate programma’s ruim 70 miljoen omzet aan inkomsten te genereren. Awin Access opent affiliate marketing voor een nog bredere markt van opkomende digitale bedrijven.

Met minimale kosten en een eenvoudige integratie verlaagt Awin Access de barrières die ondernemers en start-ups momenteel weerhouden om het affiliate kanaal te gebruiken, door de inzet te verminderen, de opstartkosten te elimineren en commercials met een laag risico aan te bieden.

In deze tijden van grote onzekerheid gaat wereldwijd affiliate netwerk Awin nog een stap verder en ziet de eerste 3 maanden af van de maandelijkse vergoeding voor bedrijven die een affiliate programma starten met nieuwe self-managed service.

Commercial director Jesse le Grand over de nieuwe service: ‘Het doel van Awin Access is om kleine bedrijven de kans te geven gebruik te maken van ons affiliate marketing platform en onze uitgebreide publisher directory te verkennen, om uiteindelijk te helpen hun bedrijf te laten groeien door samen te werken met publishers. We zijn dan ook zeer verheugd om deze nieuwe service te lanceren, zeker nu het meer dan ooit van belang is om een helpende hand te bieden aan kleine bedrijven. Daarom hebben we besloten, om gelijk bij de lancering, af te zien van de maandelijkse fee voor de eerste 3 maanden en dat is bovenop het feit dat we geen aansluitkosten rekenen zodat de volledige model performance based is, zodat kleine bedrijven kunnen floreren en hun eigen succesverhalen kunnen creëren via een bewezen, effectief marketingkanaal.’

Eenmaal geïntegreerd zijn klanten in staat om direct gebruik te maken van Awin’s intuïtieve platform om te beginnen met het opbouwen van directe samenwerkingen met meer dan 200.000 vooraf gekeurde publisher partners, ondersteund door online tutorials. In combinatie met eersteklas tracking en rapportages biedt het platform een ethische en veilige plug and play oplossing om online presence, traffic en sales te stimuleren, wat van vitaal belang is voor jonge bedrijven om te kunnen floreren.

De lancering van Awin Acces volgt op een succesvolle pilot in Nederland waarbij we kleine bedrijven uit diverse sectoren bij het netwerk mochten verwelkomen. Het merendeel van de adverteerders is afkomstig uit de retail & fashion sector.

We verwelkomen starters, accelerators, start-ups en ondernemers om zich hier aan te melden voor Awin Access.

Over Awin

Awin, onderdeel van de Axel Springer en United Internet Groups, is een wereldwijd affiliate marketingnetwerk. Met ShareASale bestaat de Awin Group uit 15 kantoren wereldwijd, 1.000 medewerkers, 100.000 actieve publishers en 13.000 adverteerders, die klanten verbinden met merken in meer dan 180 landen over de hele wereld. Actief in de retail-, telecom-, travel en finance branche, genereerde Awin het afgelopen boekjaar €13.6 miljard omzet voor zijn adverteerders en €607 miljoen voor zijn publishers.