Gepubliceerd op 25 januari 2019

Arbeidsmigranten leveren substantiële bijdrage aan onze economie

“Vroeger had een ondernemer een uitzendbureau nodig om de ‘piek en ziek’ op te vangen, dat is nu niet meer. Tegenwoordig vullen we vacatures in – en wij doen dat al ruim vijftien jaar.”

Totale ontzorging van de opdrachtgever

Aan het woord is Henk van Dijk, directeur van Interwel Uitzendgroep in Nieuwleusen. “Tien jaar geleden belde je als uitzendbureau een klant op en ging vervolgens vertellen wat je deed” vertelt hij. “Dat is nu niet meer aan de orde, het traject en de hele onderlinge communicatie verlopen nu compleet anders. De ontwikkelingen gaan ook snel; social media hebben hun plaats in het traject veroverd, en de manier waarop je je als uitzendbureau profileert gebeurt op een heel ander niveau. Vroeger had je het uitzendbureau enkel nodig om ‘piek en ziek’ op te vangen, maar dat is nu veranderd. Wij vullen momenteel vacatures in, als Interwel doen wij dat al ruim vijftien jaar. Dat doen we hoofdzakelijk in de Metaalbranche.

Interwel is van oorsprong al een bureau dat moeilijk invulbare vacatures invulde. Dus daar hebben we sinds jaar en dag veel ervaring mee. Zodoende hebben wij een fikse voorsprong op onze concurrenten in de markt.”

Hij stelt dat op dit moment in feite álle vacatures moeilijk invulbaar zijn. “De Metaalbranche is dan wel onze core business, maar er komen steeds vaker aanvragen vanuit diverse andere branches. Logistiek en productiepersoneel zijn ons inmiddels ook niet vreemd. In het verleden gingen wij al daar zoeken waar we de geschikte mensen daadwerkelijk konden vinden, en dat doen we nog steeds; wij weten ondertussen heel goed de weg.

Van de mensen die wij inzetten, zitten we nu op 3% Nederlanders en 97% arbeidsmigranten. Daar zijn wij dan ook compleet op gefaciliteerd; we huren huizen voor onze mensen, regelen vervoer voor hen, beschikken over tolken, contacten met verzekeraars en een netwerk van recruiters in het buitenland. Bovendien staat er een jobcoach voor, tijdens en na werktijd klaar voor zowel de klant als de arbeidsmigrant. Kortom: totale ontzorging van onze opdrachtgevers.”

Het dagelijks uitzenden van ruim 200 mensen

Interwel Uitzendgroep beschikt over diverse certificaten en keurmerken (o.a. NEN-4400-1, SNF, NBBU en VCU) waarmee een betrouwbaar partnerschap met de opdrachtgever kan worden gewaarborgd. Henk van Dijk: “Wij zijn een gecertificeerd uitzendbureau dat vacatures invult, waarbij we meer detacheren dan dat we uitzenden – we zijn een verlengstuk van HRM van onze klanten. Bovendien is het geenszins louter een prijskwestie: het draait om de expertise van zowel het uitzendbureau als de werknemers. Wij zenden dagelijks ruim 200 mensen uit en de groei is er nog lang niet uit. Dat doen we met name in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland, hoewel we ons niet door provinciegrenzen laten beperken.

Interwel levert maatwerk, en dat weten onze klanten. Wij denken mee met hun problematiek, kennen het klappen van de zweep. En het is inmiddels een bewezen gegeven: de arbeidsmigranten leveren een substantiële bijdrage aan de Nederlandse economie.”

Interwel 
Rollecate 71
7711 GG Nieuwleusen
info@interwel.nl
www.interwel.nl