Gepubliceerd op 13 december 2018

All I want for christmas is…

Nou ja, zeg het maar. Wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar? Een geliefde ‘Youhou’, zoals zangeres Mariah Carey in haar kersthit bezingt? Of iets onwijs handigs voor op je werk? Zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig maar. Als matchgroeplid van de Liemerse Uitdaging zag ik de afgelopen drie jaar tientallen wensen van lokale maatschappelijke organisaties voorbijkomen. Van sportclubs die kasten of helpende handen zochten, tot stichtingen die om juridisch- of communicatieadvies vroegen.

Alle aanvragen, die we bij de matchgroep Duiven-Westervoort vanuit het maatschappelijke veld ontvangen, hebben één ding gemeen: het draait om wensen op het gebied van materiaal, advies of helpende handen. Wil je als club graag sponsorgeld? Dan ben je bij de Uitdaging aan het verkeerde adres. En heb je als vereniging zelf nog geen enkele moeite gedaan om je wens vervuld te krijgen? Dan wijzen we die aanvraag meestal ook af. Het moet ten slotte wel een ‘uitdaging’ blijven.

En neem van mij aan: het is zeker een uitdaging om lokale ondernemers en aanvragers aan elkaar te koppelen. Gelukkig lukt dit verbinden vaker wel dan niet. In 2017 ‘matchten’ alle 67 lokale Uitdagingen samen zo’n 7,5 miljoen euro aan maatschappelijke waarde bij elkaar. Kun je nagaan hoeveel blije gezichten dat heeft opgeleverd. Daar kan geen Mariah Carey tegenop. 
Het voordeel van de Liemerse Uitdaging is dat elk bedrijf – hoe groot of klein ook – via dit netwerk op zijn eigen manier de regio mooier en leefbaarder kan maken. Als maatschappelijk betrokken ondernemer kies je gewoon zelf op welk moment je ‘kerstman’ wilt zijn. Voor mijn part in juni. Want één ding is zeker: er zijn altijd geweldige lokale maatschappelijke organisaties of burgerinitiatieven, die maar één ding willen: YOU!

Fijne feestdagen gewenst!