Gepubliceerd op 8 maart 2018

360 graden lekker werken

Gedurende de week spenderen we het grootste deel van onze tijd op kantoor. Des te belangrijker dat er sprake is van een prettige werkomgeving!

Een werkomgeving moet inspirerend zijn, een prettig gevoel oproepen en medewerkers moeten er op een verantwoorde manier hun werk kunnen doen. De juiste kantoorinrichting maakt hierbij het verschil, daar zijn we elke dag weer getuige van.

Dynamisch werken

De belangrijkste gedachte achter dynamisch werken is de gezondheid van de medewerkers. Wie heeft er niet gehoord van de term ‘zitten is het nieuwe roken’? Een kantoorinrichting die uitnodigt om meer te bewegen is hierbij van grote toegevoegde waarde. Basis hiervoor vormen de werkplekken waarachter afwisselend staand en zittend kan worden gewerkt. Maar een dynamisch ingerichte kantooromgeving moet aan meer voldoen. Er moet voldoende gelegenheid zijn voor zowel formeel als informeel overleg, ontspanning, ontmoeting en plaats bieden voor werkzaamheden die uiterste concentratie vergen.

Inspirerende werkomgeving

Een inspirerende werkomgeving bevordert de creativiteit, productiviteit en het welbevinden van een ieder die er werkt. Om in een krimpende arbeidsmarkt dit te kunnen bieden is belangrijk om bestaande medewerkers te binden en nieuwe medewerkers aan te kunnen trekken. Toetreders tot de arbeidsmarkt geven aan dat een prettige, inspirerende en dynamische werkomgeving zelfs een doorslaggevend criterium is bij het kiezen van een werkgever.

Identiteit

Een juiste kantoorinrichting weerspiegeld ook de identiteit van de onderneming. De entree bijvoorbeeld. Dit is het “visitekaartje” van elke onderneming. De mening over het bedrijf van de bezoeker wordt hier gevormd. Belangrijk is dat er aanknopingspunten te vinden zijn die aansluiten bij de identiteit van het bedrijf.

Akoestiek

Een modern ingericht kantoor heeft vaak een heel open structuur. Er worden kantoortuinen gevormd en er wordt veel gebruik gemaakt van glazen wanden.

Hierdoor wordt het zorgen voor een goede akoestiek een essentieel onderdeel van de gehele inrichting. Een goede akoestiek draagt ook wezenlijk bij aan het creëren van een prettige werkomgeving. Een geluiddempend plafond in combinatie met vloerbedekking voorkomt al de verticale weerkaatsing van geluid. Door het plaatsen van een mooie afbeelding in een frame gevuld met akoestisch materiaal en het toepassen van geluiddempende scheidingswanden tussen de bureaus wordt ook de verticale weerkaatsing van geluid beperkt. Zo wordt het nuttige, fraai gecombineerd met het aangename.

Bent u op zoek naar het gemak van een totaalleverancier die bijdraagt aan de ervaring ‘Thuis op kantoor’? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Noordhuis
E-mail: info@noordhuis.nl
www.noordhuis.nl