Gepubliceerd op 6 juni 2019

4 beste tips voor het inrichten van je kantoor

Het inrichten van een kantoor is van cruciaal belang op het vormen van een prettige werksfeer. Dit lijkt misschien niet zo, maar een goed ingericht kantoor is het verschil tussen productief werken en niet productief werken. Wij hebben vandaag de 4 beste tips voor de inrichting van jouw kantoor!

1.      Zorg voor natuurlijk licht

De fout die veel mensen maken is dat zij het kantoor niet licht genoeg maken. Natuurlijk licht is super belangrijk als het aankomt op jouw dagelijkse energieniveau. We zien bijvoorbeeld dat de ondernemers die vaak in het donker zitten te werken meestal in de middag al moe beginnen te worden. Door voldoende natuurlijk licht binnen te laten heb je hier geen last meer van.

2.      Zorg voor voldoende ruimte

Een kantoor vol met spullen, dat is natuurlijk niet een prettige omgeving om in te werken. Door jouw kantoor te minimaliseren en door ruimte te creëren zal je op een effectieve manier aan de slag kunnen gaan met je werk, zonder dat je je af laat leiden door alle rotzooi die er te vinden is.

3.      Zorg voor het beste meubilair

Je hebt maar één rug, dit is dan ook de reden dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Echter zien we nog altijd dat er een hele hoop ondernemers zijn die niet beschikken over een goede stoel. Wij raden zeker aan om te kiezen voor goed meubilair, het liefst een stoel met een erg goed ergonomisch ontwerp. Dit zorgt ervoor dat je heel de dag achter je computer of bureau kunt zitten, zonder dat je krom loopt van de pijn in je rug en nek.

4.      Zorg voor een goed ontvangst

Klanten zullen bij de eerste impressie van het bedrijf gelijk hun beeld hebben gevormd. Dit is dan ook de reden dat je er goed aan doet om jouw kantoor te voorzien van een prettige ontvangstruimte. Middels deze ruimte zal je jouw klanten kunnen ontvangen op een vriendelijke manier. Denk hierbij aan voldoende hoogwaardige stoelen en tafels. En zorg voor voldoende decoratie en sfeer voor de ontvangstruimte, ze moeten niet het gevoel hebben dat ze op de tandarts zitten te wachten. Dus geen kale TL balken maar prettig geel licht, dit geeft de ruimte een warm gevoel.

In de meeste gevallen wordt gekozen de hulp in te schakelen van een externe designer en/of bedrijf. Het inschakelen van een meubelzaak kan echter nog meer voordelen bieden. Bedrijven als Veldkamp Wonen in Wezep hebben de een brede kennis in huis met betrekking tot kantoorinrichting maar hebben tevens grote merken als Bert Plantagie, Pode en Jess Design in huis waarmee jouw kantoorinrichting op en top geregeld kan worden.