Gepubliceerd op 10 juli 2017

Het groene medicijn

air so pureDe kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we het grootste deel van ons leven doorbrengen: de woning, het kantoor en de schoolklas.

De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt bedorven door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven uit meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc. etc, maar ook door mensen zelf. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek (*NASA en Fytagoras) heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan en Spathiphyllum (lepelplant) of Nephrolepsis (varen). Deze planten breken 2-3 maal sneller Formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen af als vele andere plantensoorten.

Daarom heeft Air So Pure gecertificeerde planten in het assortiment die veel effectiever zijn en ervoor te zorgen dat:

* schadelijke gassen geneutraliseerd worden door deze op te nemen en af te breken

* de luchtvochtigheid verbeterd wordt door hun regulerende verdampproces

* de lucht gezonder gemaakt wordt door effectief CO2 om te zetten in zuurstof

Dit werkt natuurlijk het beste als er een redelijk aantal planten aan te pas komt. Maar hoe kunnen bedrijven dit op een manier toepassen dat het mooi in de kantooromgeving geïntegreerd word en niet veel waardevol vloeroppervlak kost?

air so pure, groene medicijn

Een fraaie oplossing hiervoor zijn de verticale tuinen van Green Fortune. Plantenwanden zijn een echte blikvanger. Bovendien hebben ze het voordeel dat een groot aantal planten op ruimtebesparende wijze verwerkt word. De verticale toepassing spaart waardevolle vierkante meters en zorgt ervoor dat de planten altijd zichtbaar zijn. Als dit Air So Pure planten zijn veranderd een plantenwand in een groene long en helpt zo om het binnenklimaat gezonder te maken.

Green Fortune en Air So Pure zijn hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan die ervoor moet zorgen dat de gecertificeerd luchtzuiverende planten een grotere rol in verticaal groen gaan spelen.

Dit past bij de huidige ontwikkeling waarbij duurzaamheid in woon- en werkomgeving ieder jaar belangrijker wordt. Deze ontwikkeling wordt versterkt door meer en meer onderzoeken die de positieve effecten van duurzame gebouwen op de mens zelf, maar ook op de productiviteit en welzijn van werknemers aantonen. Omdat planten hierbij een belangrijke rol spelen, is de combinatie tussen gecertificeerde luchtzuivering van Air So Pure en de verticale toepassing in een Green Fortune plantenwand uitermate interessant voor bedrijven om de werkomgeving visueel en functioneel te verbeteren én verduurzamen.

Air So Pure  your natural air cleaner

Onze partners