Gepubliceerd op 25 oktober 2017

Wonen en werken in ZuidHaven

Na de succesvolle lancering van ZuidDuin dat inmiddels in aanbouw is en eind 2017 wordt opgeleverd, is ZuidHaven het tweede deelgebied dat op De Zuid Scheveningen wordt gerealiseerd.

De Zuid
Op De Zuid Scheveningen komen in totaal ongeveer vierhonderd woningen. De wijk die deels direct grenst aan de Derde Haven wordt gefaseerd gebouwd. Kenmerkend zijn de verschillende woonsferen. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers zijn er appartementen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee. Voor wie juist van leven in de brouwerij houdt, zijn er appartementen met zicht op de dynamische haven. In de beschutting van de woongebouwen liggen gezellige autoluwe binnengebieden met bijzondere eengezinswoningen, die jezelf kunt samenstellen.

Zuidhaven
ZuidHaven bestaat uit een woongebouw van zes verdiepingen met circa 55 comfortabele appartementen. Het gebouw ligt deels aan de Houtrustweg en deels aan de kade van de Derde Haven. Aan de kadezijde komen in de plint van het gebouw circa vijf kleinere en grotere commerciële ruimten en units. Deze zijn bestemd voor innovatieve maritieme ondernemers en havengerelateerde bedrijven met activiteiten die goed te combineren zijn met de woonfunctie. In het beschutte binnengebied worden negen royale eengezinswoningen gerealiseerd. Alle woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de parkeergarage.

Appartementen
De circa 55 comfortabele koopappartementen van ZuidHaven aan de Houtrustweg en de kade van Derde Haven liggen verspreid over zes woonlagen. Het woningaanbod is gevarieerd. Het kleinste appartement heeft een woonoppervlak van 80 m2, het grootste penthouse telt maar liefst 200 m2.

Van buitenaf gezien vallen vooral de grote raampartijen en de royale buitenruimten aan zowel de voor- als achterzijde op. Binnen is een aantal alternatieve indelingen mogelijk. Zo kun je jouw appartement geheel op je persoonlijke wensen en behoeften afstemmen.

Bedrijfsruimten
In het gedeelte van het woongebouw dat aan de kade van de Derde Haven wordt gerealiseerd, komen in de plint circa vijf bedrijfsunits te huur met een vrije hoogte van 4 of 7 meter. Deze zijn bestemd voor innovatieve maritieme ondernemers en havengerelateerde bedrijven met activiteiten die goed te combineren zijn met de woonfunctie. De twintig meter brede kade biedt laad- en losmogelijkheden voor bestelbus en heftruck. De oppervlakten variëren van circa 70 tot 500 m2.

Eengezinswoningen
In een van de negen eengezinswoningen in het rustige en groene binnengebied, woon je heerlijk uit de wind, maar in de zon. Vlak bij duinen, strand en zee. Met een grote achtertuin. En met veel vrijheid. Want je ontwerpt jouw eengezinswoning zelf met het HOMEMADE concept!

HOMEMADE concept
Jij bepaalt binnen de aangegeven mogelijkheden het materiaal van de gevel, het aantal woonlagen en de indeling. Maar het gaat nog verder dan dat. Aan wat voor soort ramen denk je bijvoorbeeld? En aan hoeveel kamers? Wil je een veranda? Of een kookeiland? Een extra badkamer misschien? Er is veel mogelijk. Je stelt binnen jouw budget online of samen met een professional jouw huis samen. In je eigen stijl met de indeling die past bij jouw manier van leven. Met een woonruimte die kan variëren van circa 180 m2 tot maar liefst 240 m2. Dat geeft nog eens extra vrijheid van wonen, zo vlak bij de duinen, het strand en de zee!

deZuid.nl