Gepubliceerd op 8 januari 2018

“Ieder bouwproject is weer anders”

Witteveen Bouwkosten is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in het maken van bouwkostenbegrotingen. Eigenaar Riekel Witteveen is al vanaf 2000 actief in de regio. Eerst gevestigd aan de Roysloot in Rijnsburg en alweer enige tijd gehuisvest in een ruim pand op het industrieterrein ’t Heen in Katwijk. Zijn klanten komen uit de hele regio en zijn onder meer bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten, particuliere opdrachtgevers, schoolverenigingen, woningbouwverenigingen en verenigingen van eigenaren.

Riekel Witteveen kijkt weer met optimisme naar de toekomst in de bouwsector. “Inderdaad. Ook bij mij is het goed merkbaar dat de bouwsector weer op volle toeren draait. Na een paar mindere jaren is het herstel gelukkig weer doorgezet. We hebben het gewoon weer lekker druk. Ik ben er best wel een beetje trots op dat we deze moeilijke tijd hebben ‘overleefd’. Het gaf vaak de nodige stress, maar dat fietste ik er dan gelukkig na mijn werk weer van af haha!”

Mont Ventoux

Riekel’s grootste passie naast zijn calculatiewerk is tochten maken op zijn racefiets. Drie keer de Mont Ventoux beklimmen op één dag is voor hem zeker een uitdaging, maar je moet het ook gewoon bij het begin aanpakken. “Kwestie van goed je krachten verdelen”, reageert hij nuchter. “Vakanties met een paar colletjes in Frankrijk. Het is voor mij een fantastische ontspanning naast al dat rekenwerk. Zo hou ik mezelf ook scherp en dat is voor de klant alleen maar beter, toch?”

Witteveen maakt vaak begrotingen voor aannemersbedrijven die meedoen aan een aanbesteding.  Wanneer zij daar zelf geen capaciteit voor hebben, schakelen ze Witteveen in. Meestal  op basis van een bestek en tekenwerk van de architect. Deze gegevens worden dan omgezet in een begroting, zodat zichtbaar wordt wat het betonwerk, het metselwerk, de dakpannen, enzovoorts kosten; totdat alle onderdelen bij elkaar een totaalbeeld vormen van de bouwkosten.

Uitdaging

Riekel: “Bouwprojecten bestaan uit heel veel verschillende onderdelen; en ieder bouwproject is ook weer anders. Het kan gaan om het bouwen van scholen, bedrijfsgebouwen, woonboten, enzovoorts. Dat is dan meteen mijn uitdaging: die afwisseling in het soort projecten maakt het leuk om steeds weer nieuwe projecten van verschillende architecten te doorgronden, nog voordat het gebouwd gaat worden! Vaak kan er op basis van voorlopige tekeningen al een bouwkostenopstelling gemaakt worden, zodat het nodige budget bepaald kan worden. Een opdrachtgever kan op basis daarvan beoordelen of zijn of haar project doorgang kan vinden of dat de plannen nog wat aangepast moeten worden.”

NVBK

Witteveen is lid van de Nederlandse Vereniging van Bouw Kostendeskundigen (NVBK). Dat houdt in dat Witteveen tussen de verschillende bouw partijen in kan gaan staan en een onafhankelijk advies kan geven over een bouwkostenopstelling waarover verschil van mening kan bestaan.

Contact

Mocht u in uw bedrijf toe zijn aan een verbouwing, uitbreiding of nieuwbouw, neem dan gerust eens contact met Witteveen Bouwkosten op om eens vrijblijvend uw plannen door te spreken en naar de mogelijkheden te kijken.

wtteveenWitteveen Bouwkosten
Heerenweg 6c10
2222 AM Katwijk
T 071 – 408 64 58
www.witteveen-bouwkosten.nl
info@witteveen-bouwkosten.nl