Gepubliceerd op 24 mei 2019

Zakelijk opstalverzekering afsluiten, welke sloten heeft u nodig?

Wil je als eigenaar of huurder van een bedrijfspand een zakelijke opstalverzekering afsluiten? Dan stellen verzekeraars eisen aan de sloten van het pand. Meestal worden er 2** SKG sloten geëist.

Echter is het soort vereiste sloten afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden binnen het pand. Soms worden er dan ook strengere eisen aan de sloten gesteld, soms moeten er zelfs 3*** SKG sloten aanwezig zijn. Naast stevige cilindersloten moeten ook de deuren en kozijnen voldoende weerstand bieden. Bij het afsluiten van een zakelijke opstalverzekering is het dus altijd belangrijk om te informeren naar de inbraakpreventie eisen.

Inbraakpreventie van uw bedrijfspand

Om een opstalverzekering voor uw bedrijfspand af te sluiten is het belangrijk om te voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie. De eisen zijn per verzekeraar verschillend, maar doorgaans zijn onderstaande maatregelen genoeg als het gaat om inbraakpreventie:

– Goede sloten, minimaal SKG**
– Stevige kozijnen, deuren en ramen
– Alarminstallatie
– Beveiligingscamera’s
– Rolluiken

Bovenstaande zaken zijn allemaal punten waarmee je rekening mee moet houden, echter gaan wij in dit artikel dieper in op de sloten die u nodig heeft als pandeigenaar of huurder. Een inbraak voorkomen is haast onmogelijk, als ze binnen willen komen dan vinden ze bijna altijd wel een zwakke plek. Wel kan je het inbrekers zo moeilijk mogelijk maken met de beste inbraakpreventie, vooral sloten hebben hierbij een belangrijke rol.

Sloten met SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw klinkt misschien niet bij iedereen bekend in de oren. De afkorting SKG klinkt daarentegen vaak wel bekend. SKG is een keurmerk dat aangeeft hoeveel minuten inbraakvertraging je creëert door het installeren van hang en sluitwerk. Hoe meer sterren op het keurmerk, hoe meer minuten inbraakvertraging. Inbrekers schrikken vaak al af als ze sloten met een SKG keurmerk zien.

Goede sloten hebben dan ook altijd een SKG keurmerk. Hoe meer sterren het slot heeft, des te zwaarder en beter het slot. Veel verzekeraars die zakelijke opstalverzekeringen aanbieden stellen bepaalde eisen voor de sloten. Vaak is dit minimaal een SKG** slot, dus een slot met SKG keurmerk met twee sterren. Het is dus belangrijk om de sloten van je bedrijfspand te bekijken voordat je een opstalverzekering afsluit. In sommige gevallen zul je alle sloten moeten vervangen. Informeer hierover altijd bij de verzekeraar in kwestie.

Onze partners