Gepubliceerd op 14 november 2018

Wat kost betaald adverteren met Google nou écht?

Beloftes als: ‘Google Adwords is geschikt voor elk budget’ of ‘je kunt al vanaf €1,- per dag investeren in Google Adwords’, zijn allemaal waar. Het kan inderdaad echt, maar of het je ook wat oplevert is nog maar de vraag. Want adverteren bij Google werkt helaas hetzelfde als alle andere promotiemiddelen. Je moet er eerst in investeren voordat je er iets uithaalt. Maar wat kost betaald adverteren bij Google dan echt? Dat lees je in dit blogartikel.

De kosten hebben alles te maken met je doelstellingen

Wat betaald adverteren met Google echt kost, heeft alles te maken met je doelstelling. Zijn jouw doelstellingen groots? Oftewel wil jij leads generen, offerteaanvragen en bestellingen krijgen? Dan zal je geld moeten investeren in Google Adwords. Hoeveel hangt af van jouw SEA specialist en van jouw uiterste budget. Hoezo SEA specialist? Omdat een goede SEA specialist zoveel mogelijk leads, bestellingen en aanvragen kan realiseren  met jouw budget. Ook als je budget niet heel hoog is.

Dit zijn factoren die de advertentie kosten beïnvloeden

De kosten van jouw Google ads zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk jouw branche, situatie en doelstellingen. Daarnaast is het aantal zoekwoorden, het zoekvolume, het gebied waar je in adverteert en de kosten per klik (CPC) ook van invloed op wat jij kwijt bent aan Google ads. Hoe meer zoekwoorden je gebruikt, hoe groter het volume en hoe meer budget je dus nodig hebt. Logisch ook.

Een goede SEA specialist weet wat adverteren met Google echt kost

Weet jij met een minimaal budget de mooiste resultaten uit Google Adwords te halen? Dan is deze vacature SEA specialist misschien wat voor jou. Je komt te werken bij een heel vet online marketbureau in Hilversum. Hoezo vet? Omdat ze behoren tot de top 10 van online marketingbureaus op het gebied van SEA. Heb jij interesse in deze functie? Dan ben jij de enige die antwoord kan geven op de vraag: wat kost Google adverteren nou echt?

Onze partners