Gepubliceerd op 18 februari 2019

Public cloud of Private cloud?

Veel organisaties kiezen voor de cloud. Clouddiensten zijn niet alleen schaalbaar en flexibel, maar zorgen er ook voor dat je ict-omgeving continu blijft draaien. En met online werken is je data altijd en overal beschikbaar.

Private Cloud : de belangrijkste voordelen

Private cloud is een vorm van cloudcomputing, waarbij alleen jouw medewerkers toegang hebben tot een betrouwbare en veilige omgeving. Bij een Public cloudoplossing is dat anders. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een gedeelde infrastructuur. Vergelijk je Private cloud met Public cloud? Dan zie je dat Private cloud dezelfde voordelen van gevirtualiseerde rekenkracht biedt, zoals schaalbaarheid en flexibiliteit, maar met veel meer controle, privacy en beveiliging.

Lagere infrastructuurkosten

Voor het aanschaffen, gebruiken en onderhouden van een infrastructuur op een eigen locatie moet je vaak veel investeren. En als je bedrijf groeit, lopen de kosten van schaalvergroting vaak snel op. Door te kiezen voor je eigen Private cloud, hou je maximale controle, terwijl zowel je kapitaalinvesteringen als bedrijfskosten beperkt blijven.

Gegarandeerde continuïteit met Private cloud

Private cloud biedt een hoge mate van betrouwbaarheid en continuïteit. Kies voor een Private cloudoplossing? Dan verlaag je het risico van latency, uitval en downtime. Dankzij gegarandeerde resources en de ondersteuning van ons team blijft je bedrijf goed bereikbaar en hou je je klanten tevreden.

Overstappen met je eigen servers

Heb je nog eigen servers? Ook dan is overstappen naar een Private cloud aantrekkelijk. Een overstap van je eigen infrastructuur naar de cloud kan namelijk met behoud van je eigen servers. Ook kun je gebruik maken van datacenterservers. Waar je ook voor kiest, met Private cloudoplossing beschik je altijd over gegarandeerde resources. Je gegevens zijn veilig en je krijgt de capaciteit die nodig is om jouw bedrijf op volle snelheid te laten werken.

Zekerheid van gegevensopslag en certificering

Kies voor een datacenter dat is ingericht voor optimale beveiliging, koeling en stroomvoorziening. Ook harde garanties om de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van systemen te garanderen, is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze. Uiteraard moeten de certificeringen zoals NEN7510, ISO9001:2015, ISO27001:2013 in huis. zijn Hierdoor wordt de integriteit en vertrouwelijkheid van klantgegevens gewaarborgd.

Nog een belangrijke voorwaarde voor bedrijven zou moeten zijn dat de servers op Nederlandse bodem staan waar Nederlands recht geldt. Als je je Private cloud zo host, profiteer je van de extra zekerheid van de Europese gegevensbeschermingswetten.

ICT Drachten
De Roef 7a, 9206 AK Drachten
info@ictdrachten.nl
www.ictdrachten.nl

Lees ook deel één uit deze serie!
Deel 1: Kies voor werken in de cloud

Onze partners