Gepubliceerd op 29 augustus 2018

Ondernemen en het passende vervoer daarbij

Bij ondernemingen denken we aan grote, minder grote en kleine ondernemingen. De grote en wat minder grote ondernemingen werken in de meest voorkomende gevallen met een aantal arbeidskrachten. Bij kleine ondernemingen denken we aan een eenmanszaak de Mkb’er en ZZP’er. Ze werken over het algemeen alleen of hebben daarbij 1 of enkele arbeidskrachten in dienst.

Als ondernemer van a naar b in binnen en buitenland:

Het zal per onderneming verschillend zijn hoeveel er gereisd dient te worden. Dit is afhankelijk waaruit een onderneming bestaat. Zo zal een ZZP’er die werkzaam is in de bouw, veel met de werkbus onderweg zijn. Een Mkb’er met bijvoorbeeld een eigen winkeltje zal daar in tegen minder vaak met de auto onderweg zijn. In beide gevallen kunnen deze ondernemers niet zonder een auto. Ze zullen voor hun onderneming dan ook niet snel gebruik maken van het openbaar vervoer.

Een ondernemer die werkzaam is als internet marketeer en voor het grootste deel van de tijd werkzaam is achter zijn computer opstelling is het gebruik van de auto veelal minimaal. Deze ondernemer zal voor een sporadisch werkbezoek mogelijk wel voor het openbaar vervoer kiezen. De eigenaar van een grotere onderneming zal veelal niet voor het openbaar vervoer kiezen. Belangrijke redenen daarbij zijn dat het reizen met het openbaar vervoer niet echt goedkoop is. Daarnaast kennen we de problemen van overvolle bussen en treinen of vertragingen en niet rijdende treinen. Dit werkt erg frustrerend en irritant. Omdat u graag ontspannen op uw afspraak wilt komen is dit voor u als ondernemer niet de ideale manier om u van a naar b te laten verplaatsen.

Toch is het gebruik maken  van een auto voor veel ondernemers een verloren tijd. Zeker bij ondernemers die veel met de laptop werken en veel in contact zijn met leveranciers en klanten, is met name het file rijden een grote ergernis.  Een mooi alternatief hiervoor is het gebruik maken van privé of directie chauffeurs. U heeft dan de mogelijkheid om tijdens uw autorit uw werkvoorbereidingen te treffen en zo goed voorbereid bij uw afspraak aan te komen. U kunt met het gebruik van een privé chauffeur al uw uren hoe dan ook nuttig besteden. U voorkomt daarbij opstapeling van werkzaamheden en raakt niet vermoeid van het autorijden. U komt zo meer uitgerust bij uw afspraak, waardoor de onderhandelingen mogelijk soepeler zullen verlopen.

Ook een kleine onderneming of de eigenaar van een eenmanszaak kan natuurlijk voor werkzaamheden in eigen land, of een afspraak in het buitenland met de auto de weg op moeten. Het is echter niet zo dat elke ondernemer graag een auto bestuurd. Zo zijn er mensen die het verschrikkelijk vinden om in het buitenland met een auto te rijden. Als u voor zaken of privé met de auto naar het buitenland moet en daar moeite mee heeft of bijvoorbeeld uitgerust aan wilt komen is het gebruik van een chauffeursdienst een perfecte oplossing. Een eigen chauffeur klinkt erg chic en kostbaar, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Samengevat  bestaan er gecertificeerde directiechauffeurs en chauffeursdiensten voor zakelijk en/of privé gebruik. Bij een chauffeursdienst kan er ook voor een studentenchauffeur worden gekozen. Een student chauffeur rijdt u in uw eigen auto, of in een beschikbaar gestelde auto door binnen en buitenland.

Onze partners