Gepubliceerd op 22 november 2017

Innovatie in bedrijfs- en productpresentatie

Elk bedrijf en organisatie wil graag aandacht voor hun introductie of aankondiging van mededelingen die voor klanten of belanghebbenden van belang kunnen zijn.

Social media en links werken niet meer

Berichten verstuurd via social media worden gezien als spam. Links via e-mail of WhatsApp worden geschuwd als mogelijke virusinfectie of krijgen al gauw de verdenking van poging tot oplichting en worden dus niet meer gevolgd.

Hoe nu een klant of belanghebbende een verhaal vertellen, zonder het eigen bedrijf of de organisatie verdacht te maken?

Een persoonlijke boodschap

Als IT-bedrijf met een ervaring van meer dan 26 jaar, heeft PST in Amstelveen hiervoor een oplossing bedacht die teruggrijpt op het brengen van een persoonlijke boodschap zonder dat er een verbinding met internet aan te pas komt. De door PST al negen jaar geleden, als eerste in Nederland, geïntroduceerde Video Brochure maakt het mogelijk om een persoonlijke videoboodschap aan een klant of belanghebbende te sturen. Denk aan een verjaardagskaart die een muziekje afspeelt, maar waar dan een lcd-scherm in zit, waarop een videoboodschap automatisch wordt afgespeeld als de kaart wordt geopend. De videobrochure is een kaart van slechts 7 mm dikte die per (brievenbus)post kan worden verzonden.

Deze videobrochures worden op maat gemaakt en gedrukt en men kan kiezen uit verschillende lcd-schermgroottes. Een standaardformaat is bijvoorbeeld A5, maar deze videobrochure kan ook in elk ander formaat worden gemaakt. Daarnaast kunnen videokeuzeknoppen worden toegevoegd, om meerdere video’s te laten zien, maar ook geluidsknoppen kunnen worden toegevoegd.

Hogere attentiewaarde

Marktonderzoek heeft uitgewezen dat een videobrochure een zes maal hogere attentiewaarde heeft en meerdere malen wordt doorgegeven dan welke andere advertentievorm dan ook. De ontvanger van de videobrochure kan de videoboodschap op elk moment bekijken en ook aan anderen laten zien. Doordat de videobrochure nog steeds voor veel mensen een onbekend fenomeen is worden deze door het nieuwe en innovatieve karakter, goed ontvangen en bekeken.

De videobrochure lijkt dan ook heel geschikt voor nieuwe product- of service-introducties, maar ook voor een algemene presentatie van bedrijfsactiviteiten. PST heeft voor diverse (internationale) bedrijven speciale videobrochures ontwikkeld die zijn afgestemd op de specifieke sector waar zij in werkzaam zijn als ook op hun klanten en belanghebbenden.

Zo werd bijvoorbeeld voor een klant een videobrochure gemaakt als uitnodiging voor een ‘Special Event’, waarbij elke genodigde in de video persoonlijk werd toegesproken en uitgenodigd. De reacties overtroffen de verwachtingen van de klant vele malen.

Nieuwe ontwikkelingen

Op basis van de techniek van de videobrochure heeft PST meerdere producten doorontwikkeld, zoals een videobox, een videoboek en zelfs een videokalender.

Een videobox is een doos met een lcd-scherm in het deksel. Zo kan in de doos een productmonster of attentie worden geplaatst en kan de video uitleg geven over het gebruik of toepassing ervan.

In een videoboek kunnen de diverse pagina’s een opening bevatten ter grootte van het lcd-scherm, waardoor het lcd-scherm op elke pagina zichtbaar is. Daarbij kan er bij het omslaan van elke pagina een andere video automatisch opstarten die gaat over hetgeen op de betreffende pagina wordt getoond. Dit laatste kan ook worden toegepast bij een videokalender.

PST levert een compleet product met twee jaar garantie. Naast het ontwerp, het drukwerk en de productie van de videobrochure, kan ook – indien gewenst – de video worden geproduceerd, zodat de klant er geen omkijken naar heeft en een compleet product krijgt geleverd.

Meer informatie is te vinden op: www.videobrochure-pst.nl

PST b.v. (Presentation Systems Technology)
Bouwerij 70
1185 XX Amstelveen
Telefoon 020 – 547 11 66
E-mail info@videobrochure-pst.nl
www.videobrochure-pst.nl

Onze partners