Gepubliceerd op 6 februari 2020

Zo richt je je kantoor leuk in

Heb je een nieuwe kantoor? Of zit je er over na te denken om je kantoor een nieuwe look te geven? Dan vind je het wellicht leuk om inspiratie op te doen voor je inrichting. Je moet er natuurlijk wel de hele tijd tegenaan kijken! Hieronder lees je de tips om je kantoor leuk in te richten.

Wel of geen interieuradvies nodig?

Als je naar de magazines, websites en andere advertenties kijkt is het goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit geval is het aan te raden om een interieuradviseur te kiezen. Zeker in de wintermaanden is het slim om te kiezen voor een interieuradviseur. Want de meeste meubels zijn in deze maand het goedkoopst! Veel meubelzaken doen hun spullen in januari in de uitverkoop, waar je snel van kan profiteren.

Houd rekening met voldoende daglicht

Houd bij de nieuwe inrichting rekening met voldoende daglicht. Niet alleen is het prettig werken, ook kan je personeel zich beter concentreren. Bovendien hoef je je kantoorpand niet altijd kunstmatig meer te verlichten, waardoor je geld gaat besparen!

Hoe is de kunstmatige verlichting?

Bij een kantoorinrichting komt uiteraard ook de verlichting bij kijken. Zorg er voor dat de verlichting niet te veel stress veroorzaakt. Zo is een gedimd licht aan het einde van de middag aan te raden.

Kies bijvoorbeeld voor de juiste lichtsterkte. Anders raken de ogen niet overbelast. Een lichtsterkte van 500 Lux is voldoende om te vergaderen en aan je bureau te werken. Minder licht heb je bijvoorbeeld nodig als je in de archieven duikt. Kies ten alle tijden voor wit licht. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat dit soort licht je concentratie bevordert. Kies voor verlichting dat niet weerkaatst wordt op het beeldscherm. Zo worden je medewerkers energieker en productiever!

Wat is de cultuur van de organisatie?

Tot slot is het slim om stil te staan bij de cultuur van je organisatie. Wat wil je aan iedereen uitdragen? Als je bijvoorbeeld een commercieel bedrijf hebt is het leuk om een aantal quotes van succesvolle zakenmensen als poster op te hangen. Als het bedrijf in de gezondheidssector werkt is de kleur wit aan te raden.

Wil je echt een ‘wow-effect’ creëren? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een interieuradviseur. Aan de hand van de cultuur en kernwaarden van je bedrijf komen zij met een mooi voorstel.

Een milieuvriendelijke kantoor

Misschien ben je voor een duurzaam kantoor, of vind je het maar onzin. In ieder geval: uit financieel oogpunt wordt het steeds interessanter om te kiezen voor een duurzaam kantoor. Zo kan de energierekening naar beneden, vanwege de aanleg van zonnepanelen. Ook zal grijze stroom steeds duurder worden. Verder kan je als je aantoont dat je een duurzaam kantoor hebt in aanmerking komen voor een overheidsaanbesteding. Dit levert dus erg veel voordelen op!

Laat je identiteit zien!

De kantoorinrichting verraadt wie je bent. Bedenk dus goed van te voren wat je wilt uitstralen, zodat iedereen graag naar werkt wilt. Daar doe je het voor!

Onze partners