Gepubliceerd op 18 maart 2019

Salarisadministratie voor ondernemers

Als ondernemer met personeel in dienst moet je natuurlijk de salarisadministratie bijhouden. Salarisadministratie lijkt misschien eenvoudig en duidelijk, maar voor ondernemers of zelfs grotere bedrijven is het soms lastig om de salarisadministratie op een goede manier te verwerken. Voor een goede verwerking van de salarisadministratie kun je kiezen voor salarisadministratie uitbesteden. Als ondernemer lever je de desbetreffende mutaties aan en heb je snel de loonadministratie retour.

Wat doet een salarisadministrateur

Wanneer je ervoor kiest om salarisadministratie uit te besteden, is het handig om te weten wat de taken zijn van een salarisadministrateur. Een van de eerste taken die hij heeft is het verzamelen, verwerken, controleren en archiveren van de gegevens voor het uitbetalen van de salarissen. Deze eerste stap is erg belangrijk. De tweede taak van de salarisadministratie is dat hij eventuele wijzigingen aanbrengt in het programma van salarisverwerking. De derde taak betreft het op tijd overmaken van de salarissen. Ook belangrijk, niemand wil namelijk zijn salaris te laat ontvangen. Als vierde taak moet de salarisadministrateur altijd de vragen van de medewerkers kunnen beantwoorden over het salaris.

Waarom een salarisadministrateur inschakelen?

De vraag die essentieel is: waarom zou je salarisadministratie uitbesteden? Salarisadministratie uitbesteden is een garantie op de correcte verwerking van de salarissen van jouw medewerkers. Medewerkers zijn erg van belang binnen een organisatie, zij zorgen voor de uitvoerende krachten van de onderneming. In het digitale tijdperk is een papieren loonstrook eigenlijk ook overbodig. Daarnaast neemt het inschakelen van een salarisadministrateur een grote last van jouw schouders af. Je bent alleen verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in gegevens. Deze moet je altijd en op tijd doorgeven aan de salarisadministrateur.

Om samen te vatten, wil je als ondernemer je niet meer druk maken over de salarisadministratie? Zou je graag de salarisadministratie door iemand anders laten doen? Wil je je meer kunnen focussen op het succesvol maken van jouw onderneming? Wacht niet langer en kies voor een salarisadministrateur voor de salarisadministratie van jouw onderneming!