Gepubliceerd op 27 september 2019

ICT Maatwerk groeit naar locaties in Arnhem, Nijmegen en Doetinchem: wat leert ons dat?

Nog geen twee jaar geleden is het bedrijf ICT Maatwerk als franchisenemer bij Driestroom gestart. Met als doel: jongeren die er via de reguliere weg niet in geslaagd zijn om tot een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt te komen, scholen op het gebied van ICT en dienstverlening.

Het bedrijf heeft van begin af aan een dubbele financiering. Enerzijds activeringsbudgetten vanuit gemeenten en anderzijds opbrengsten uit commerciële activiteiten, die uiteenlopen van programmeren en onderhoud aan websites tot grafische vormgeving.

Onze waarschuwing aan het adres van de twee jonge ondernemers van ICT Maatwerk was de voorspelling dat hun groeiproces met horten en stoten zou verlopen, aangezien de markt van Activerend Werk groot is en het aanbod van kandidaten daarmee niet gelijk op loopt. Vandaag de dag zijn er bij ICT Maatwerk echter circa 100 jongeren aan het werk en hebben de twee jonge ondernemers inmiddels vestigingen in Arnhem, Nijmegen en Doetinchem.

Wat leert ons de casus van ICT Maatwerk over de mogelijkheden die jongeren wordt geboden om via Activerend Werk een stap naar werk te zetten? Wilt u iemand die op Activerend Werk is aangewezen een kans geven in uw bedrijf, lever dan maatwerk.

Meer weten over ICT Maatwerk of welke mogelijkheden er via Driestroom zijn om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk te helpen en een kans binnen uw bedrijf te geven? Neem dan contact met ons op.

Esther Nelissen en Wim Muilenburg
Raad van Bestuur Driestroom

Onze partners