Gepubliceerd op 2 april 2019

Banenplatform Honeypot overgenomen door XING voor €22 miljoen

 Honeypot, het banenplatform voor developers, is overgenomen door XING, het toonaangevende online bedrijfsnetwerk in Duitssprekende landen. De basisaankoopprijs is €22 miljoen, dat kan oplopen tot maximaal €57 miljoen euro wanneer de ambitieuze operationele doelstellingen in de komende drie jaar worden gehaald.

Verdere internationale uitbreiding
Met de overname van Honeypot wil XING zijn internationale aanwezigheid verder te versterken. Honeypot is momenteel Europa’s vooraanstaande technologie-gerichte banenplatform dat wereldwijd talent samenbrengt met bedrijven in Duitstalige landen en Nederland. Het platform groeit momenteel met zo’n 1.000 nieuwe IT-specialisten per week. Bij Honeypot werken op dit moment 50 mensen, die ruim 100.000 IT-specialisten en meer dan 1.500 bedrijven bedienen. Honeypot is van plan om versneld te groeien in Duitstalige landen en daarnaast uit te breiden naar andere landen. XING is op haar beurt van plan om aanzienlijk te investeren in deze uitbreidingsplannen.

Thomas Vollmoeller, CEO van XING: “Honeypot richt zich primair op hun kandidaten door hen te helpen bij het vinden van een baan die aansluit bij hun individuele voorkeuren. Dat maakt deze overname een uitstekende aanvulling op ons New Work-portfolio, waar dochterondernemingen en merken zoals kununu en HalloFreelancer deel van uitmaken. Door deze bundeling van merken is XING inmiddels veel meer dan een online netwerk.

Laura Schukkink, country lead van Honeypot in Nederland: “XING en Honeypot delen de visie om mensen te helpen bij het verder ontwikkelen van hun carrière. We willen van Honeypot ‘s werelds grootste work-life community voor IT-specialisten maken, en kandidaten in staat stellen om daarmee hun volgende carrièrestap te bepalen. Deze visie zullen we met XING blijven nastreven. Binnenkort zullen de ongeveer 100.000 IT-specialisten die wereldwijd geregistreerd zijn in Honeypot de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met de vele eersteklas werkgevers in Duitstalige landen. Daarmee kan Honeypot de Duitse markt verder ontwikkelen en tegelijkertijd zijn internationale gemeenschap verder uitbreiden.

Conventionele sollicitatieproces omgedraaid
Digitalisering, een tekort aan gekwalificeerde werknemers en een snel veranderende arbeidsmarkt hebben een duidelijk effect op de tech-industrie. Gegevens van het UWV tonen dat 70% van de Nederlandse IT vacatures moeilijk te vervullen is (pdf). Dit leidt tot een verschuiving in de machtsverhoudingen tussen werkgevers en sollicitanten: bedrijven moeten nu strijden om toptalent om de concurrentie voor te blijven.

Honeypot brengt IT-specialisten en technologiebedrijven bij elkaar door het conventionele sollicitatieproces om te draaien. Bedrijven volgen een specifiek traject waarbij ze kunnen solliciteren bij potentiële werknemers. Dat betekent dat de bedrijven bepaalde informatie moeten overleggen, zoals het salaris voor de functie, en de gewenste programmeertaal-beheersing. Wanneer ze via Honeypot in contact worden gebracht met kandidaten weten de bedrijven dat ook zij voldoen aan kwaliteitsstandaarden. De expertise van de ontwikkelaars op het platform is gevalideerd, en ze hebben hun geprefereerde programmeertaal, salaris en locatie opgegeven om de best mogelijke match te kunnen maken.

image

Over XING
Het toonaangevende online bedrijfsnetwerk in Duitstalige landen ondersteunt zijn leden bij de ingrijpende veranderingen die plaatsvinden in de wereld van het werk. In de tegenwoordige context van een tekort aan vaardigheden, digitalisering en verschuiving van waarden, ondersteunt XING meer dan 15 miljoen leden in het zo naadloos mogelijk integreren van werk en privé. XING-leden kunnen XING Jobs gebruiken om vacatures te zoeken die aansluiten bij hun individuele voorkeuren, op de hoogte blijven van nieuws, deelnemen aan discussies en meer te weten komen over de veranderingen en trends van de nieuwe wereld van werken op nwx.xing.com. Begin 2013 heeft XING zijn positie als marktleider in social recruiting versterkt met de acquisitie van Kununu, het toonaangevende platform voor werkgeversbeoordelingen in Duitstalige landen. XING is opgericht in 2003 en is sinds 2006 beursgenoteerd. Het bedrijf is sinds september 2011 opgenomen in de TecDAX. XING-leden interacteren in de ongeveer 90.000 groepen of netwerken persoonlijk bij één van de 130.000 professionele evenementen ieder jaar. XING heeft kantoren in Hamburg, München, Barcelona, Valencia en Porto, Wenen en Zürich.

Onze partners