Gepubliceerd op 15 juni 2020

PENTA INFRA INVESTEERT IN DATACENTERS IN LEEUWARDEN

Penta Infra (“Penta”) neemt DataCenter Fryslân (“DCF”) over. DCF exploiteert twee hoogwaardige datacenters in Leeuwarden, Friesland. De datacenters zijn de enige onafhankelijke colocatie datacenters in de provincie Friesland. Ze zijn goed gepositioneerd tussen de Amsterdam Internet Exchange en de Groningen Internet Exchange. De overname past goed in de strategie van Penta om een belangrijke speler te worden in de Europese hub- en edge-markten.

De twee sites hebben een gezamenlijke capaciteit van 450 kW met de mogelijkheid om deze verder uit te breiden. De datacenters zijn verbonden door een eigen glasvezelnetwerk, dat klanten een ultrahoge beschikbaarheid en redundantie biedt.

Penta zal de datacenters in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslân (“DDF”) exploiteren. DDF levert al meer dan 10 jaar IT-infrastructuur en -diensten aan lokale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en IT-partijen in de regio. Penta zal de datacenters blijven exploiteren met een regionale aanpak en een focus op duurzaamheid, bijvoorbeeld door het energieverbruik efficiënter te maken door middel van energieopwekking en energiebesparende initiatieven.

Deze overname brengt het aantal datacenters van Penta in Nederland op vier en acht in totaal. Penta verwacht een sterke groei in de datacenter edge-markten en is goed gepositioneerd als behendige en onafhankelijke speler.

Alex Bakker, partner en oprichter bij Penta:

“We zijn trots om deze goed gepositioneerde colocatie-datacenters aan ons portfolio toe te voegen en we kijken ernaar uit om deze kritieke faciliteiten te exploiteren en de hoogwaardige service te behouden. De faciliteit heeft on-site uitbreidingsopties die we voor onze klanten zullen gebruiken. Daarnaast zijn we enthousiast over de acquisitie van de glasvezelnetwerkring van 13 km rond de stad Leeuwarden ter ondersteuning van ons datacenteraanbod. We kijken uit naar de samenwerking met DDF om onze brede digitale diensten verder te ontwikkelen.

Onze partners