Gepubliceerd op 28 mei 2020

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Recente cijfers* van de Belastingdienst over belastingjaren 2017 en 2018 tonen aan dat Nextens, leverancier van fiscale aangiftesoftware, een marktaandeel heeft van ruim 40 procent. Nextens is hiermee marktleider. Dit percentage is gebaseerd op de ingediende aangiften van inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB) via aangiftesoftware. In belastingjaar 2019 ziet Nextens tot nu toe een stijging. Zo werden er alleen al in de cloudversie van Nextens (exclusief aangiften via de desktop versie) op 30 april 2019 meer dan 69.000 IB- en VPB-aangiften gedaan, tegenover 55.000 in 2018.

Populair onder accountants- en administratiekantoren

Een enquête van Accountancy van morgen onderstreept de populariteit van Nextens. In zowel de top 5 fiscale software voor btw als de top 5 fiscale software voor IB- en VPB-aangiften staat Nextens bovenaan, met respectievelijk 25 en 30 procent. Daan van Zanten, Managing Director bij Nextens: “Marktcijfers laten zien dat administratiekantoren het grootste aandeel vormen in de markt. Dit zien wij ook in ons klantenbestand. Kijkend naar deze enquête, is het merendeel van de respondenten werkzaam bij een accountantskantoor. Het is mooi om te zien dat Nextens zowel onder administratiekantoren als accountantskantoren marktleider is.”

Efficiëntie en nauwkeurigheid

Nastasia Jobben, Head of Product bij Nextens: “Naast innovaties gericht op data-analyse om klanten beter te kunnen adviseren, houdt Nextens focus op wat het belangrijkst is: het verzorgen van de aangifte zelf. Afgelopen jaar zijn er veel investeringen gedaan om de performance en stabiliteit verder te verbeteren en ook in 2020 zetten we hierin grote stappen. Bovendien worden er steeds meer koppelingen gelegd met andere softwareproducten, wat fiscaal professionals in staat stelt om nog efficiënter en nauwkeuriger te werken.”

Coronacrisis: nieuwe fiscale regelingen

De huidige coronacrisis zorgt ervoor dat veel nieuwe (fiscale) regelingen in het leven worden geroepen om ondernemers te ondersteunen. Nextens helpt klanten overzicht te houden, bijvoorbeeld door specifieke rekentools, modelbrieven en checklists te ontwikkelen. Daarnaast biedt de organisatie meerdere themadossiers. Alle praktische informatie voor ondernemers is terug te vinden via www.nextens.nl/corona.

Nextens

Radarweg 29, 1043 NX Amsterdam
020 515 9515
nextens.nl

Onze partners