Gepubliceerd op 29 juni 2020

Sarah Hafith- de Boer benoemd als Chief Operating Officer bij Nederlandse startup Caro Health

Voormalig VP Business Development bij Sanquinnovate gaat startup ondersteunen bij snelle groei van digitale gezondheidsassistent

Sarah Hafith- de Boer is benoemd als Chief Operating Officer bij de Nederlandse startup Caro Health. Caro is een platform voor zorgprofessionals die patiënten begeleidt tijdens het zorgtraject via een app. Vanaf het eerste consult, via de behandeling tot en met het herstel. In haar rol als COO zet Hafith- de Boer zich in om de snelle groei van het bedrijf te ondersteunen.

Hafith- de Boer was hiervoor VP Business Development bij Sanquinnovate en VP New Business & Operations bij ProQR Therapeutics NV. Daarnaast was ze commissaris lid bij Alveron Pharma. Sarah heeft een Master in  Bio-Farmaceutische Wetenschappen behaald aan de Universiteit van Leiden. In haar rol als COO bij Caro zal ze verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken en strategische ontwikkeling van het bedrijf in binnen- en buitenland. Samen met Thomas Goijarts en Matthew de Nobrega vormt Hafith- de Boer het dagelijkse bestuur van Caro Health.

Thomas Goijarts, oprichter en CEO Caro Health: “Door COVID-19 is het verlenen van zorg op afstand in een stroomversnelling terecht gekomen en daarom zijn we op zoek naar de juiste mensen die ons kunnen helpen verder door te stomen. Sarah heeft bergen strategische ervaring in de medische wereld en ben er dan ook zeker van dat haar expertise van grote meerwaarde gaat zijn voor de verdere groei van Caro.” 

Sarah Hafith- de Boer over haar benoeming: “Ik kijk er naar uit om Caro te helpen bij zijn groeiambities. De missie van dit bedrijf sluit helemaal aan bij mijn eigen drijfveren: artsen, specialisten en bedrijven helpen om hun patiënten meer zorg te bieden dan nu mogelijk is binnen het huidige gezondheidssysteem. Ik hoop dat mijn passie voor wetenschap en technologie om de gezondheidszorg te verbeteren een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Caro.”

COVID-19
Caro Health is een van de acht bedrijven die is opgenomen in het COVID-19 programma van Techleap. In dit programma krijgen ze van experts hulp om snel op te schalen en de oplossing beschikbaar te maken voor mensen die deze nu hard nodig hebben. Caro heeft een thuis herstel traject ontwikkeld voor patiënten die zijn gediagnosticeerd met het virus, zo kan er zorg op maat worden geleverd om zowel patiënten als zorgmedewerkers te ondersteunen.

Fotograaf: Marieke de Lorijn

Onze partners