Gepubliceerd op 3 februari 2020

Corum Investments 1 jaar in Nederland: “Waarom Nederland? Vanwege de ondernemersgeest!

Ruim een jaar geleden is Corum Investments gestart in Amsterdam met zijn commerciële activiteiten in Nederland. De afgelopen dertien maanden heeft een groter aantal particulieren dan verwacht voor Corum gekozen om vermogen op te bouwen. Het team verwacht dan ook dat in 2020 deze groei zal doorzetten.

Edwin Lips, Head of Sales bij Corum Investments Netherlands, begon in december 2018 bij Corum: “Corum is al jaren een begrip in Frankrijk, maar de Nederlandse markt hebben wij als een startup benaderd. Waar begin je dan mee? Het bouwen van een sterk team; bepalen welke expertises je nodig hebt en professionals vinden die dat begrijpen. Met het team hebben we vanuit ons kantoor aan de Herengracht in Amsterdam in 2019 een vliegende start gemaakt.”

Niet alleen in Amsterdam heeft Corum in 2018/2019 nieuwe vestigingen geopend. Ook in Lissabon en Wenen werken er nu lokale teams om particulieren de kans te geven laagdrempelig te beleggen in vastgoed. Frédéric Puzin, voorzitter van de Corum groep, licht de keuze om in Nederland te starten toe: “Wij kijken altijd of onze aanpak aansluit bij de behoefte in een land. Het team van Corum wil zich onderscheiden en dat moet in een markt dan wel kunnen. In Nederland bieden wij consumenten een goed alternatief voor traditionele financiële producten die sparen als basis hebben. Zeker nu de rente de facto is gedaald naar nul.”

Nederlandse ondernemersgeest prominente factor               

Frédéric Puzin laat er geen twijfel over bestaan wat doorslaggevend is geweest voor de start in Nederland: “Waarom Nederland? Vanwege jullie ondernemersgeest! Nederlanders zijn van karakter altijd al erg ondernemend geweest en hebben altijd al grote interesse in hun financiën gehad. Dit in combinatie met een nuchtere, ‘ik-dop-mijn-eigen-boontjes-wel’-houding maakt dat Nederlandse consumenten een zeer volwassen en verstandige doelgroep zijn. Dat betekent wel dat het in Nederland des te belangrijker is dat financiële producten transparant en begrijpelijk zijn. Gelukkig sluiten onze strategie, visie en bedrijfsvoering hier naadloos op aan.”

Met de start van het nieuwe jaar heeft Corum Investments Netherlands zijn ambitieuze plannen gereed voor 2020. Hierbij staat voor het team vast dat ze groter uitpakken, om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander kennis maakt met Corum.

Edwin Lips: “Uiteindelijk draait het om het resultaat dat wij onze klanten leveren. De focus ligt bij ons niet per sé op vastgoed. Sterker nog, wij geven niet om steen, maar om het creëren van waarde. Dát is onze USP.”

Over Corum

Corum is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt Corum twee vastgoedfondsen aan: Corum Origin (Eurozone) en Corum XL (wereldwijd). Vanuit zeven internationale vestigingen beheert Corum meer dan 3,5 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.corum-funds.nl

Onze partners