Gepubliceerd op 19 maart 2020

XpertHR geeft gratis toegang tot HR-kennisbank om bedrijven bij te staan in de coronacrisis

XpertHR, juridische HR-kennispartner, heeft de gehele kennisbank gratis toegankelijk gemaakt tot en met 6 april 2020. Waar voor toegang normaal een abonnement op het product vereist is, voelt XpertHR met de huidige crisis rondom het coronavirus de zorgplicht om Nederlandse bedrijven bij te staan. Als extra informatiebron heeft XpertHR tevens een corona-themapagina gelanceerd. Op deze pagina worden alle personeelsgerelateerde vragen over het coronavirus door juridische experts beantwoord.

Iedereen kan zich hier kosteloos registeren.

Praktijkvragen over o.a. verlof, loondoorbetaling en sluiting van scholen

De coronavirus-themapagina bestaat uit diverse kennisdocumenten en antwoorden op veelgestelde personeelsgerelateerde vragen over maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis. Veel professionals hebben vragen over verlof en loondoorbetaling doordat er tijdelijk onvoldoende werk is. Ook de ontwikkeling dat de kinderopvang grotendeels gesloten is en mensen zoveel mogelijk thuis moeten werken, brengt vragen met zich mee. Voorbeelden van vragen die beantwoord worden:

• Mogen werknemers weigeren om, wegens het coronavirus, vanuit huis te werken?
• Hebben medewerkers recht om thuis te blijven nu scholen en kinderopvang sluiten vanwege het coronavirus?
• Heeft een medewerker in quarantaine door het coronavirus recht op doorbetaling van zijn loon?

Alle antwoorden bevatten heldere praktijkvoorbeelden. Verder worden op de themapagina kennisdocumenten gedeeld over bijvoorbeeld thuiswerken, maatregelen wat betreft salarisbetaling en verlofmogelijkheden tijdens het coronavirus. XpertHR geeft sinds 17 maart ook dagelijkse, gratis toegankelijke webinars in samenwerking met Maarten van Gelderen (van Gelderen Advocaten) om nog meer HR-vragen te beantwoorden.

Betrouwbare informatie maakt het verschil bij lastige beslissingen

Wieneke Brandt, product director XpertHR: “Dit zijn onwerkelijke en lastige tijden. Niet alleen in de eerste plaats voor de volksgezondheid, ook werkgevers staan voor een grote uitdaging. Bij XpertHR weten we dat betrouwbare en accurate informatie het verschil kan maken bij het nemen van lastige beslissingen. Daarom hebben we besloten dat onze kennisbank in deze crisis voor iedereen toegankelijk moet zijn. Mensen kunnen zich kosteloos registreren en ontvangen hierna een korte training over hoe de kennisbank optimaal te gebruiken. Zo hopen we deze uitdagende tijden voor iedereen makkelijker te maken.”