Gepubliceerd op 15 oktober 2019

‘Modint Credit & Finance vestigde zich bewust in modestad Arnhem op het IPKW’

Modint Credit en Finance is specialist op het gebied van creditmanagement in de mode & textiel en sport & schoenen branche. Drie jaar geleden werd MCF middels een Management Buy Out afgesplitst van de branchevereniging, en nu bijna 2 jaar gevestigd op het meest duurzame en creatieve bedrijventerrein van NL.

Frans van der Hoorn: “Wij zijn van oudsher groot in de modebranche met een bewezen creditmanagementconcept. Wij gaan uit van een duurzame relatie en willen voor onze opdrachtgevers op een zodanige manier geld incasseren zonder de relatie te verstoren. Ons uitgangspunt is om het bedrijf en de handel te laten bestaan. We zijn zacht op de relatie maar uiteindelijk wel hard op de afspraken; uiteindelijk moet er wel betaald worden.”

Preventieve maatregelen

Commercieel directeur Jeroen Leijser: “Wij zorgen daarom voor preventieve maatregelen. Stel duidelijke leverings- en betalingsvoorwaarden op. Wij helpen bedrijven hierbij. Wees ook niet te gebrand op handel. Het lijkt aanvankelijk aantrekkelijk om alle rekken in een kledingzaak vol met jouw kleding te hangen. Maar als het mis gaat, gaat het gelijk goed mis. Weet dus met wie je zaken doet en laat een kredietcheck uitvoeren. Verspreid je risico en sluit zo nodig een kredietverzekering af. Naast het opstellen van leverings- en betalingsvoorwaarden, geven we juridisch advies, voeren we debiteurenbeheer uit, verzorgen incasso, verstrekken financieringen onder private label en sluiten in samenwerking met Euler Hermes kredietverzekeringen af. Met een kredietverzekering dek je het risico van wanbetaling af. Je kunt je omzet zo verzekeren. Een geruststellende gedachte.”

Marktleider

Operationeel directeur Charrel van den Bovenkamp: “Wij zijn marktleider in de branche. Hierdoor hebben we zicht op het betaalgedrag van ruim 200.000 bedrijven in binnen- en buitenland. Deze informatie wisselen we met Euler Hermes. Je kunt door ons een creditcheck uit laten voeren om een inschatting te maken van het kredietrisico van een afnemer. Samen hebben we een CRDT-alert gecreëerd van wanbetalers. Wij kunnen dit als pressiemiddel gebruiken bij een incassotraject. Wij zijn er niet op uit, om bedrijven failliet te laten gaan. Maar het doel is wel dat er betaald moet gaan worden.”

CRDT

Frans: “Onze aanpak is succesvol gebleken, en daarom hebben we onze dienstverlening uitgebreid met het label CRDT. Onder deze naam richten wij ons op andere sectoren dan de mode. Denk aan het mkb, zakelijke dienstverlening, en ook bedrijven op het IPKW. We werken internationaal en hebben kantoren in Nederland en Duitsland met een eigen GmbH. Benelux en DACH zijn de regio waar wij ons in EU bijzonder op richten. Arnhem is de toegangspoort tot Duitsland, en het is dé modestad van Nederland met Hogeschool ArtEZ, modekwartier Klarendal en door bekende ontwerpers zoals Victor & Rolf, Marcel Wanders en Spijkers & Spijkers. Op het voormalig IPKW werd in de jaren ’60 kunstzijde gemaakt en nu nog door bijvoorbeeld Low & Bonar tapijttvezels en aramidegarens door Tejin. Hiermee zijn we back to the roots. Tegenwoordig staan clean-tech, duurzaamheid en de circulaire economie centraal. Creativiteit en innovatie is core op IPKW. De modeindustrie heeft een minder goede naam op het gebied van duurzaamheid. Wij willen met onze vestiging een duurzaam statement maken. Zoals we ook doen met ons debiteurenbeheer en minnelijke incasso. Try us and find out”

Zeker zaken doen? Kijk op www.crdt.eu 

Credit & Finance
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Telefoon: 031 – 88 505 47 00
E-mail info@modintcredit.com
www.modintcredit.com

Tekst: Frans van der Hoorn