Gepubliceerd op 13 mei 2019

Veilig werken met grote hoeveelheden data

Een bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder data. Van kleine bedrijven tot grote bedrijven, de data die jij als bedrijf beheert is van onschatbare waarde. Hoewel steeds meer bedrijven het belang van de data erkennen, zijn er nog steeds veel voorbeelden van data opslag waarbij de veiligheid en beveiliging van de data niet waterdicht is. Er zijn vandaag de dag professionele oplossingen te vinden die je helpen om je enorme hoeveelheid aan data efficiënt te structureren en optimaal te beveiligen. Veel bedrijven kiezen voor een virtuele dataroom. Dit is een online omgeving  die als opslagplaats voor allerlei soorten data gebruikt worden. Al je data veilig achter een digitaal slot en jij kunt als ondernemer alle mensen toegang geven van wie jij denkt dat ze daar bij moeten kunnen.

Toenemende digitalisering

Steeds meer processen lopen digitaal, je kunt er als ondernemer bijna niet om heen. Door deze ontwikkeling krijgen verschillende bedrijven ook te maken met steeds groter wordende hoeveelheden data. Door te werken met een virtual dataroom zorg je er voor dat met deze data op een veilige manier gewerkt kan worden. Je kunt een virtuele dataroom zien als een grote online server waar jij al je belangrijke bedrijfszaken in kunt beheren. Tegelijkertijd kun je bepaalde mensen toegang geven tot bepaalde delen van deze data, en ze zelfs de mogelijkheid geven om data aan te passen of nieuwe data toe te voegen. Werken met een virtual dataroom wordt vaak afgenomen in abonnementsvorm, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaald aan de dataroom provider.

Virtuele data overdragen bij fusie of overname

Ook wanneer een bedrijf wordt overgenomen of wanneer verschillende bedrijven gaan fuseren tot één bedrijf, kan een virtuele dataroom een enorme meerwaarde hebben. Waar voorheen alle data van alle betrokken partijen verzameld, geanalyseerd en verwerkt moest worden, kan dat met een virtual dataroom veel makkelijker en sneller. Data kan door alle betrokken partijen worden klaargezet in de virtuele omgeving en beheerder van de dataroom kan vervolgens de bijbehorende toegangsrechten toekennen aan de juiste personen. Op deze manier kan een data room M&A (mergers and acquisitions) vele malen makkelijker maken.

 

Onze partners