Gepubliceerd op 20 december 2019

Nieuwe productiehal voor 10-jarig Draftec

Draftec uit Middelburg, specialist voor marine & offshore, vierde onlangs het 10-jarig bestaan met een druk bezocht evenement in de nieuwe productiehal aan de Herculesweg op Bedrijventerrein Arnestein.

Draftec is van eenmansbedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming, actief in de offshore & marine en zware industrie. Het bedrijf verzorgt onder één dak engineering, montage, assemblage en inbedrijfstelling. Het jonge dynamische team bestaat inmiddels uit een twintigtal medewerkers. Na de toespraken van Martijn Boone en Martijn Holtkamp, de directie van Draftec, werd de  ruime loods met een druk op de knop en het stuk slaan van een fles champagne op feestelijke wijze geopend. Vervolgens was er een bourgondische after party in het nieuwe onderkomen, dat vakkundig gebouwd is door Hoondert Staalbouw.

De nieuwe productiehal aan de Herculesweg op Bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.

De horizon van Draftec is inmiddels verruimd naar industrie, lift- en hijstoepassingen en vooral ook naar de offshore wind energiemarkt. Het gestaag groeiende bedrijf van Boone en Holtkamp ontwerpt, bouwt en installeert de uitrusting om onder andere de kabels voor windmolens op zee te kunnen leggen. Daarnaast worden ook tools geleverd aan de baggerindustrie. In de nieuwe hal stond pontificaal een track tensioner opgesteld. Voor de Living Stone van Tideway, onderdeel van de DEME Groep, heeft Draftec vier van dergelijke track tensioners volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Ook voor offshore installatieschepen van onder andere Van Oord en Boskalis heeft Draftec essentieel equipment aan dek ontwikkeld en gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn lieren, rollerbanen, staalwerk en technische automatisering. Een mooi voorbeeld van een recente order is de bouw van een kraan voor HVS Dredging Support uit Harlingen. Draftec is ook actief in zware hijstoepassingen. Zo ontwerpt, bouwt en installeert Draftec heavy lifting systemen. Voor deze markt werkt de onderneming nauw samen met zusterbedrijf Scaldon van Michel Schouwenaar. Scaldon is gespecialiseerd in high end (offshore) lifting oplossingen, zoals kranenbouw en A-frames.

www.draftec.nl; www.scaldon.nl

 

Onze partners