Gepubliceerd op 2 januari 2020

Geslaagd Havenpalaver bij Landlust in Nieuwdorp

North Sea Port Promotion Council, de nieuwe naam voor ZPPC, sloot 2019 op feestelijke wijze af met de 2e editie van het Havenpalaver in Restaurant en Partycentrum Landlust te Nieuwdorp. Ruim honderd participanten waren aanwezig op het sfeervolle evenement, dat gekenmerkt werd door informatiedeling, netwerken en gezelligheid.

Na de welkomstwoorden van voorzitter Henk de Haas was er een interessante paneldiscussie onder leiding van Ariane Lafort. Havenman van het Jaar 2019 Leendert Muller (directeur van Multraship Towage & Salvage), John de Jonge (havenwethouder van Vlissingen) en Marijn Nelen (lid van het college van bestuur van Scalda) blikten terug op 2019 en keken vooruit naar de uitdagingen voor de sector in 2020. Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de forumdiscussie waren onder andere arbeidsmarktbeleid, duurzaamheid en infrastructuur. Het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port biedt enorme kansen. Daar waren de sprekers het, aan de vooravond van de daadwerkelijke bouw van Windpark Borssele, in ieder geval unaniem over eens. Aansluitend genoten de aanwezigen van een heerlijk lopend buffet en werden er tijdens de netwerkborrel volop plannen gesmeed voor het nieuwe jaar.

Netwerk

Bij Zeeland Port Promotion Council (ZPPC) en haar grensoverschrijdende opvolger North Sea Port Promotion Council wordt het nuttige met het aangename verenigd. De council geeft de havengemeenschap vorm. Daarbij is het netwerk de basis. Tijdens de evenementen worden op informele wijze contacten gelegd en verstevigd. Getracht wordt om iedereen die zakelijk te maken heeft met activiteiten in en om de haven bij elkaar te brengen. Van daaruit wordt de haven gepromoot. De promotionele activiteiten bestaan onder andere uit de uitgave van het internationale kwartaalmagazine (North Sea) PortNews, de Zeeuwse Havendag én de deelname aan handelsmissies en beurzen. Zo was bijvoorbeeld de traditionele Oesterparty op de stand van North Sea Port tijdens Offshore Energy in de Rai te Amsterdam weer een sfeervolle happening. Op vrijdag 25 januari is in Gent de nieuwjaarsreceptie van het grensoverschrijdende havenbedrijf North Sea Port, in samenwerking met PORTIZ, North Sea Port Promotion Council en Voka/VeGHO.

 

Onze partners