Gepubliceerd op 17 januari 2018

‘Zo veel mogelijk mensen in de procesindustrie bemiddelen ’

De overname van SWA door Luba Uitzendbureau is met ingang van 1 januari 2018 een feit. Onder de naam Luba/SWA Procestechniek gaan beide organisaties zich richten op de bemiddeling van banen in de procesindustrie.

 Rayonmanager Jos Bongers: “Luba Uitzendbureau richt zich van oudsher op mkb-bedrijven met logistieke en industriële activiteiten. We zetten vol in op digitalisering – online recruitment, sourcing bots, noem maar op – maar toch openen we ook nog steeds fysieke vestigingen. Vanuit de visie dat we dicht bij de klant en de kandidaat willen zijn, ze beide moeten kennen om een goede match te kunnen maken. In de Zaanstreek zijn we een tijd terug gestart in de procestechniek, vanwege het grote tekort aan procesoperators dat er is. Op een gegeven moment kwam SWA letterlijk op ons pad. Een oud-medewerker van Luba wees SWA op een potentieel goede match. Zo is het balletje gaan rollen en zijn we uiteindelijk samengegaan.”

Meerwaarde

“Voor beide partijen heeft de overname meerwaarde. ‘1+1=3’ geldt in ons geval echt. SWA is een sterk merk in de branche, zowel richting opdrachtgever als richting kandidaat. Ze hebben een duidelijke focus op detacheren en opleiden in de procestechniek. Die ervaring en deskundigheid zijn goed voor Luba. Aan de andere kant heb je tegenwoordig echt een bepaalde omvang, een zekere schaalgrootte nodig om investeringen te kunnen doen in digitalisering en online recruitment. Deze investeringen zijn noodzakelijk om kandidaten te vinden én vast te houden. Die omvang kunnen wij SWA bieden. Zo hebben beide partijen baat bij de overname.”

Stappen maken

“De eerste stap is dat we onze positie in Noord-Holland willen verbeteren. In dat gebied willen we zo veel mogelijk mensen in de procesindustrie bemiddelen. Een vervolgstap is uitbreiding naar andere delen van Nederland.”

Schaarste procesoperators oplossen

“Ik denk dat de kracht van Luba/SWA Procestechniek is dat we in staat zijn om talent te herkennen dankzij onze jarenlange ervaring. Met de juiste begeleiding, in de vorm van leer-werktrajecten, kunnen we deze talenten opleiden tot operators. We kunnen dus procesoperators máken. Neem bijvoorbeeld iemand die werkzaam is in een magazijn en die verder geen helder loopbaanpad voor ogen heeft. Wij kunnen zo iemand de kans geven zich om te scholen tot medewerker in de procesindustrie. Daarmee geven we iemand carrièrekansen, en tegelijkertijd werken we tekorten in de branche weg.”

Contact
Luba/SWA Procestechniek
Peperstraat 220
(088) 258 90 19
procestechniek@luba.nl

Onze partners